Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bill Gates: Bing är bättre sökmotor än Google

- 12/02/2013, 12:46 -
1 av 6

imgur

Både Gates och Reddit gillar Sverige, Norge, Danmark och Finland.
2 av 6

Både Gates och Reddit gillar Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Reddit

Heja Sverige.
3 av 6

Heja Sverige.

Reddit

Bill kopplar gärna av med en tur till Antarktis eller LHC.
4 av 6

Bill kopplar gärna av med en tur till Antarktis eller LHC.

Reddit

Vi kan inte heller föreställa oss det.
5 av 6

Vi kan inte heller föreställa oss det.

Reddit

Skärmen Gates använde för sin AMA.
6 av 6

Skärmen Gates använde för sin AMA.

The Verge

En av världens rikaste män gästade i går nätforumet Reddit för en frågestund. Bill Gates skrev bland annat att han beundrar Norden, att Bing är bättre än Google – och att han vill att en bild på honom försvinner från internet.

Reddits Ask Me Anything-trådar (AMA) är en av sajtens mest populära inslag och har lockat kändisar som Barack Obama, Louis C.K. och PSY.

I går var det ingen mindre än Microsoft-miljardären Bill Gates som satte sig framför sin PC för att svara på frågor – och de var många. 28 000 inlägg vällde in på bara några timmar.

Gates inledde sin AMA med en skämtsam liten vädjan om vad han ska göra med en viss bild som blivit ett meme.

Här är höjdpunkterna från frågestunden.

Om relationen med Steve Jobs:

"Han och jag respekterade varandra. Vårt största gemensamma projekt var Mac-datorn som Microsoft hade mer folk som jobbade med än Apple eftersom vi utvecklade många av programmen. Jag träffade Steve regelbundet genom åren, bland annat en eftermiddag några månader innan hans tragiska bortgång..."

Om sökmotorn Bing vs. Google:

"Allvarligt talat är Bing den bättre produkten just nu. Testa. Jag är partisk men arbetet med att göra Bing bättre har varit fantastiskt."

Om att han "bara" ska ge sina barn 10 miljoner dollar:

"Jag tror inte att man gör sina barn en stor tjänst genom att ge dem en stor summa pengar. Warren Buffett tog upp detta i en Fortune-artikel 1986 innan jag kände honom vilket fick mig att tänka och komma fram till att han hade rätt. En del håller inte med men Melinda och jag tycker att det känns rätt."

Om de världsproblem som inte går att lösa med pengar

"Det skulle vara trevligt om alla regeringar var lika rationella som de nordiska som kompromissar och erbjuder breda tjänster. The Economist skrev bra om det förra veckan (här, reds anm.). Afrikanska regeringar har ofta varit svaga men du kan inte bara skriva ut en check för att lösa det problemet. Som tur är går utvecklingen åt rätt håll.

(Angående hälsa skrev Bill Gates senare att "de nordiska länderna gör ett bra jobb där, som med så mycket annat..."

Om huruvida han fortfarande programmerar:

"Inte så mycket som jag skulle vilja. Jag skriver lite C, C# och Basic. Jag är förvånad att inte fler nya språk förenklat programmerandet. Det vore väldigt bra om gymnasiestudenter kunde lära sig programmering ..."

Om datorn han använder just nu:

"Jag fick min Surface Pro för en vecka sen och den är väldigt trevlig. Jag använder en Perceptive Pixel-skärm just nu – en enorm Windows 8-whiteboard. De kommer bli billigare snart ..."

Om vad folk ger honom i födelsedagspresent:

"Gratis mjukvara. Nej, jag skojar bara. Böcker faktiskt."

Om han fortfarande kan hoppa över stolar som i den här klassiska videon från 1994:

"Inte lika bra som jag brukade. Det var en del av min skidträning. Jag åker fortfarande skidor men inte lika hardcore längre..."

Om vad han hade gjort om Microsoft gått åt helvete.

"Om det inte vore för mikroprocessorn vet jag inte vad jag hade gjort. Kanske medicin eller teoretisk matematik men det är svårt att säga."

Se bildspelet ovan för fler Gates-svar i originalformat + Reddits reaktioner.