The Pirate Bay "flyttade" - men inte till Nordkorea.
1 av 3
The Pirate Bay "flyttade" - men inte till Nordkorea. - Foto: Faksimil The Pirate Bay
Anna Troberg sa på måndagen att det nog inte var en långsiktig lösning.
2 av 3
Anna Troberg sa på måndagen att det nog inte var en långsiktig lösning. - Foto: Scanpix
Det går inte att säga om det är olagligt eller inte att tillhandahålla internetaccess till torrentsajten.
3 av 3
Det går inte att säga om det är olagligt eller inte att tillhandahålla internetaccess till torrentsajten. - Foto: SCANPIX

Pirate Bays Nordkoreaflytt var fejk

Det var aldrig aktuellt med någon flytt till en av världens mest hårdföra diktaturer. Pirate Bay till Nordkorea är en fejkad nyhet.


Det slog ned som en bomb sent på måndagskvällen, men nu visas det att nyheten om att Pirate Bay flyttar till Nordkorea var fejkad, uppger Ars Technica.

"Medan alla dessa politiska förståsigpåare och journalister satt och pekade finger åt Piratpartiet på twitter gjorde aktivister på nätet deras jobb. De ägnade sig åt lite grävande arbete och fick fram intressant information. På någon timme hade de klargjort vad många av oss misstänkte redan från början: The Pirate Bay lulzar järnet", skriver Piratpartiets ledare Anna Troberg på sin blogg.

På Pirate Bays sajt ligger dock loggan med nordkoreanska flaggor och blogginlägget kvar.

Egentligen verkar Pirate Bays trafik gå via Kambodjas huvudstad Pnomh Penh, enligt den här bloggaren.

Troberg är upprörd över de personer som på måndagen gick till attack mot Piratpartiet för Pirate Bays flytt, trots att organisationerna egentligen inte har något att göra med varandra.

"Lär er nu detta en gång för alla: Piratpartiet är inte The Pirate Bay. The Pirate Bay är inte Piratpartiet. Det är två fantastiska, men av varandra oberoende organisationer som till viss del arbetar parallellt mot samma mål utan att för den skull vara samma sak. Det är fakta. Det är bra att förhålla sig till fakta innan man twittrar loss", skriver hon.

Här är några exempel på det hon menar i gårdagens Twitterflöde:

Se dokumentären om The Pirate Bay här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.