Här är Facebooks nya startsida

På torsdagen presenterade Facebook sitt nya flöde - sidan som syns när du loggar in på det sociala mediet. Det är de största förändringarna på flera år.


Två år sen sist

Det kanske är svårt att tro, men faktum är att det är två år sedan grundaren Mark Zuckerberg presenterade några förändringar på Facebook förra gången.

KALIFORNIEN. Bättre bildupplevelse, likadant utseende oavsett plattform - och större annonser. Det var några av nyheterna när Facebook presenterade sin nya "news feed" på torsdagskvällen svensk tid.

Flödet, eller startsidan för den som loggar in på Facebook, får ett rejält lyft med de största förändringarna på flera år. Enligt Techcrunch är en av de stora nyheterna att flödet nu kommer att se likadant ut oavsett om du är inloggad på datorn, mobilen eller någon annan enhet.

Alternativa flöden - och större annonser

En annan viktig förändring är att det numera finns flera olika flöden som ständigt uppdateras. Bland dessa återfinns bland annat ett flöde med alla bilder dina vänner lagt upp, ett med all musik dina vänner lyssnar på och ett flöde med bara dina närmaste vänners uppdateringar.

Bilder som läggs upp kommer både att ha högre kvalitet, vara större och ta upp större plats i flödet - beroende på hur många bilder och annat som lagts upp just då.

Men det finns ett stort men. Annonserna blir lika stora och kommer att hålla samma kvalitet.

– Vi tar allt innehåll som du ser i flödet och gör det till en mer uppslukande upplevelse. Så det gäller allt, även annonser, sa en av Facebooks företrädare på torsdagens pressvisning, enligt Techcrunch.

På Twitter verkar det råda dela meningar om nyheten. Vissa tycker det är det mest spännande Facebook gjort på evigheter.

Andra tycker att det blivit för mycket förändringar.

Flödet lanseras inte riktigt än. Här kan man skriva upp sig på väntelistan för att få ta del av det när det släpps. Det är dock oklart hur länge användarna behöver vänta.

Klicka vidare i bildspelet för att se fler exempel bland nyheterna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.