Torsdag 9 Dec
Stockholm

Här är Facebooks nya startsida

Facebook
1 av 3
Så här ser Facebooks nya flöde ut. Foto: Faksimil
Nya startsidan för Facebook
2 av 3
Bättre och större bilder och videoklipp. Foto: Faksimil
Facebooks nya design
3 av 3
De nya alternativa Facebookflödena. Foto: Faksimil

På torsdagen presenterade Facebook sitt nya flöde - sidan som syns när du loggar in på det sociala mediet. Det är de största förändringarna på flera år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Två år sen sist

Det kanske är svårt att tro, men faktum är att det är två år sedan grundaren Mark Zuckerberg presenterade några förändringar på Facebook förra gången.

KALIFORNIEN. Bättre bildupplevelse, likadant utseende oavsett plattform - och större annonser. Det var några av nyheterna när Facebook presenterade sin nya "news feed" på torsdagskvällen svensk tid.

Flödet, eller startsidan för den som loggar in på Facebook, får ett rejält lyft med de största förändringarna på flera år. Enligt Techcrunch är en av de stora nyheterna att flödet nu kommer att se likadant ut oavsett om du är inloggad på datorn, mobilen eller någon annan enhet.

Alternativa flöden - och större annonser

En annan viktig förändring är att det numera finns flera olika flöden som ständigt uppdateras. Bland dessa återfinns bland annat ett flöde med alla bilder dina vänner lagt upp, ett med all musik dina vänner lyssnar på och ett flöde med bara dina närmaste vänners uppdateringar.

Bilder som läggs upp kommer både att ha högre kvalitet, vara större och ta upp större plats i flödet - beroende på hur många bilder och annat som lagts upp just då.

Men det finns ett stort men. Annonserna blir lika stora och kommer att hålla samma kvalitet.

– Vi tar allt innehåll som du ser i flödet och gör det till en mer uppslukande upplevelse. Så det gäller allt, även annonser, sa en av Facebooks företrädare på torsdagens pressvisning, enligt Techcrunch.

På Twitter verkar det råda dela meningar om nyheten. Vissa tycker det är det mest spännande Facebook gjort på evigheter.

Andra tycker att det blivit för mycket förändringar.

Flödet lanseras inte riktigt än. Här kan man skriva upp sig på väntelistan för att få ta del av det när det släpps. Det är dock oklart hur länge användarna behöver vänta.

Klicka vidare i bildspelet för att se fler exempel bland nyheterna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela