Googles nya lösenordslösning kan bli en ring. Ringen på bilden har dock inget med Google att göra.
1 av 3
Googles nya lösenordslösning kan bli en ring. Ringen på bilden har dock inget med Google att göra. - Foto: KARL MATHIS / AP / SCANPIX
En av chefsingenjörerna berättade om idén på en konferens för en månad sedan.
2 av 3
En av chefsingenjörerna berättade om idén på en konferens för en månad sedan. - Foto: Paul Sakuma / AP
Google vill komma ifrån de skriva lösenorden, som är osäkra och lätta att glömma bort eller hacka.
3 av 3
Google vill komma ifrån de skriva lösenorden, som är osäkra och lätta att glömma bort eller hacka. - Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix

Google vill ersätta lösenord med superring

Tänk att kunna ha en ring på fingret som du loggar in med i alla datorer och andra enheter. Snart kan det vara verklighet.


KALIFORNIEN. Det skrivna lösenordets dagar är snart räknade. Flera internetjättar vill nu komma ifrån lösenorden som är osäkra både för företagen och för användarna. Google håller just nu på att undersöka saken - och har en oväntad idé på lager.

En ring eller ett smycke som man kan koppla in i datorn och logga in på exempelvis Gmail med - det kan bli nästa steg för att komma ifrån lösenordstvången. Enligt Mashable har sådana ringar redan tillverkats i Googles labb.

Göra likadant som med bankomater

För en månad sedan berättade en av företagets chefingenjörer, Mayank Upadhyay, om experimentet.

– Alla vet hur en bankomat fungerar. Tänk om man kunde göra likadant med en dator, sa han då på en it-säkerhetskonferens i San Francisco.

Ringen är ett alternativ eftersom det är svårt att hålla reda på en lös USB-sticka, som också kan användas på samma sätt. Enheten kommer att ha en helt egen unik kod inprogrammerad vilket gör att bara just din ring kan öppna ditt mejlkonto.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.