Den nya påven och paret som förutsåg att han skulle väljas.
1 av 4
Den nya påven och paret som förutsåg att han skulle väljas. - Foto: SCANPIX / Faksmil / Privat / Montage
Franciskus I hälsar till anhängarna nere på Petersplatsen.
2 av 4
Franciskus I hälsar till anhängarna nere på Petersplatsen. - Foto: AP / SCANPIX
Jorge Maria Bergoglio valde namnet Franciskus I, eller Francisco I som det heter på spanska.
3 av 4
Jorge Maria Bergoglio valde namnet Franciskus I, eller Francisco I som det heter på spanska. - Foto: Gregorio Borgia / AP / SCANPIX
Yolanda De Mena och Alejandro Rodriguez.
4 av 4
Yolanda De Mena och Alejandro Rodriguez. - Foto: Privat / Twitter

Förutsåg nya påven - i början av februari

Här är tweeten som blivit kallad "mänsklighetens största spoiler". Yolanda De Menas pojkvän förutsåg en ny påve vid namn "Francisco I" - redan i mitten av februari.


"Min pojkvän vaknade i natt klockan 04.00 och sa att han drömt om en ny påve som heter "Francisco I" och i dag avgick Benedictus":

Så twittrade spanska Yolanda De Mena den 11 februari 2013. På onsdagen valdes 76-årige argentinaren Jorge Mario Bergoglio till ny påve - och ja, han kallar sig Francisco I (på svenska: Franciskus I). 

Blivit kändisar

Efter beskedet har den dryga månaden gamla tweeten exploderat i spridning på nätet. Den har retweetats 78 000 gånger och gjort De Mena och hennes pojkvän Alejandro Rodriguez till kändisar i de spansktalande delarna av världen.

Enligt Gawker har paret efter uppmärksamheten tvingats ta strid med flera personer på Twitter som hävdar att allt är fejk. Problemet är bara att det inte går att ändra vare sig innehåll eller datum i en tweet i efterhand. Och den finns där för vem som helst att hitta.

Gammal kärlek träder fram

Samtidigt kommer fler och fler uppgifter om den nya påven. Men det handlar inte bara om kritik för att han tidigare umgåtts med den argentinska militärjuntan. Nu har 77-åriga Amalia Damonte trätt fram och hävdat att Bergoglio friade till henne när de båda bara var tolv år gamla.

– Han sa att om jag inte sa ja, skulle han vara tvungen att bli präst. Tur för honom att jag sa nej, säger hon enligt Mirror.

Här presenteras Franciskus I för världen:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!