- Foto: Nyheter24

Döda tvillingar, bortamål och svenskhet – här är veckans hetaste tweets

Varje fredag samlar Nyheter24 veckans mest retweetade och omtalade tweets. Här är vecka 11 som innehåller både politikerbråk på Twitter och Sveriges skönaste fotbollsnamn.


10. KD på Twitter

Även om den här tweeten fick en hel del retweets var konversationen efteråt mer intressant.

9. Tvetydigt

Heh.

8. Mardrömsresan.

We feel your pain, Boorken.

7. TTWT

Wow! Vi HOPPAS att den här snubben blir något. Finns för övrigt på Twitter som @ttshakasua

6. Twittertjuven.

Den här kommer med på listan bara så vi kan avslöja detta populära Twitterkonto som en tjuv. Han har säkert snott citat och roligheter innan, men det är lite väl uppenbart att snatta en så viral succé som skyltdocke-kötjejen. Hon som blev världskändis efter att ha fotats och lagts upp på nätet av Reddit-användaren LeviathanChaos i november 2012.

5. Tre generationer Yohio

Vi vet inte riktigt vad uttrycket "salta typer" betyder men visst är det en skön bild på svenskarnas Mello-vinnare och de två äldre generationerna.

4. Mer än bara Khemiri

Jonas Hassen Khemiri må ha skrivit den mest spridda DN-artikeln någonsin i veckan, men Nanna Johanssons inlägg om den svenska identiteten är också värt en läsning.

3. Knepiga logiken

Nej.

2. Stök

Inter, Arsenal och majoriteten av fotbollsvärlden håller med.

1. Veckans hashtag

Gå in på #BästaBeatrice och läs mer. Det är en order.

/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Källor: Parter delvis överens om vapenvila

Systembolaget: Så straffas personal som råkat sälja alkohol till minderårig

Att arbeta på Systembolaget innebär ett stort ansvar då personalen i kassan varje dag måste hålla stenkoll på att ingen som handlar är under 20 år. Men vad händer då om det råkar hända?

Så påverkas Sveriges värnpliktiga av Nato

Snart är Sverige fullvärdig medlem i Nato. Vad betyder det för de tusentals unga svenskar som gör eller har gjort sin värnplikt? Vi reder ut några frågor med Pliktverket och Försvarsmakten.

Gunvor erkänner mutor – får mångmiljardböter

Oljebolaget Gunvor, med den svenske grundaren Torbjörn Törnqvist i spetsen, erkänner att bolaget under en rad år betalat mutor till regeringstjänstemän i Ecuador för att vinna kontrakt.

Ica-butiken larmar: "Lite väl mycket trams"

Under den senaste tiden har antalet butiksstölder ökat. En Ica-butik har fått nog och har gått ut med bild på personerna som utnyttjade butikens obemannade system.

Tyresö: Polisen rapporterar om kontroll person / fordon

1 timme sedan
"Polis kontrollerar tre unga personer invid en förskola i Bollmora. Det ser ut som om de tre personerna beter sig underligt.", skriver polisen på sin hemsida.