Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black, plastblomma och mattebjörn - här är veckans hetaste tweets

1 av 1

Nyheter24

Nyheter | 22/03/2013 11:28

Varje fredag samlar Nyheter24 veckans mest retweetade och omtalade tweets. Här är vecka 12

10. Svårt med 140 tecken

Vi har alla varit där någon gång - när utrymmet inte riktigt räcker till på Twitter. Och nu ska de ta bort ytterligare ett tecken om man lägger upp en länk? Avgå alla!

9. HV-pizzan

Det tog (lite mindre än) en kvart - sedan var HV71 bortspelade från slutspelet i ishockey. Frågan är: Tar det längre dit att få sin pizza än att se HV tappa en match?

8. Orreniuspremiär

Den mycket uppskattade journalisten Niklas Orrenius gick till Dagens Nyheter och gjorde debut med en av veckans mest delade texter. Sedan intervjuade han en viss migrationsminister...

7. Those were the days

Gör vi inte alla det? Nu för tiden ska det krävas minst ett Facebookevent för att man ska träffa sina kompisar.

6. Plastigt

Frågan vi alla ställer oss är nog: Märkte du inte att vattnet bara var kvar i krukan?

5. Billström retweetar

Migrationsministern hamnade i blåsväder för sitt "blonda och blåögda". Det här är ett av de bättre exemplen på att ta "ni kopierar SD"-retoriken till de nya medierna.

4. Chokladkuppen

Tommy bytte aldrig namn till "Black" - och någon AIK-kampanj var det inte tal om. SVT:s kulturella flaggskepp svalde gnagarnas bete och fick sedan bära hundhuvudet på Twitter.

3. Steubenville

Ni har säkert läst om det gång på gång i veckan som gått. Alla tycker synd om våldtäktsmännen i den här bisarra historien om en amerikansk småstad.

2. Tänk vad man kan lära sig

Visst är det härligt att dagens ungdomar får en fullgod utbildning?

1. Åhléns nya dockor

Bilden är faktiskt så gammal som från 2010, men dockorna är från Åhléns. Det var efter att en stor kvinnorättsgrupp lyfte bilden på Facebook i veckan som den blev superviral. Nu försöker bloggaren Rebecka Silvekroon skapa diskussion med bilden hon la upp för flera år sedan. Den här tweetens spridning visar att behovet av mer rimliga ideal dock fortfarande är skriande.