Carly McKinney var lite för oblyg på sitt Twitterkonto för skolans smak.
1 av 5
Carly McKinney var lite för oblyg på sitt Twitterkonto för skolans smak. - Foto: @Crunk_Bear / Twitter
Bilder som dessa gjorde henne inte populär hos ledningen.
2 av 5
Bilder som dessa gjorde henne inte populär hos ledningen. - Foto: Fakisimil: 9 News
"Listening to @diplo in the shower leads to this. #Expressyourself #whitegirlass #twerk #twerkteam".
3 av 5
"Listening to @diplo in the shower leads to this. #Expressyourself #whitegirlass #twerk #twerkteam". - Foto: @crunk_bear / Twitter
Sista tweeten innan kontot stängdes ner ...
4 av 5
Sista tweeten innan kontot stängdes ner ... - Foto: Fakisimil: 9 News
Carly McKinneys livsfilosofi.
5 av 5
Carly McKinneys livsfilosofi. - Foto: Fakisimil: 9 News

Efter nakenbilder och marijuanatweets - nu får läraren sparken

Lärarinnan Carly McKinney blev en snackis på nätet i januari efter att hon lagt upp halvnakna bilder och twittrat om att röka på. Nu har hon fått sparken från sitt jobb.


Skolans tumregel

Overland High School har en tumregel när det gäller sina anställdas användande av sociala medier: Lägg inte ut något på internet som du inte hade skrivit på tavlan i klassrummet.

Det här policyn kolliderar dock med grundlagens "first amendment" om yttrandefrihet. 

COLORODO. 23-årig matteläraren Carly McKinney ångrar nog att hon var öppen med allt på Twitter. Nu har hon slutligen blivit av med sitt jobb på Overland High School i Colorado.

Anledningen är de halvnakna bilder och tweets om marijuana som hon la upp under profilnamnet "Crunk Bear". Bland annat skrev hon hade marijuana i sin bil som stod på lärarnas parkeringsplats. I helgen kom så beskedet:

"Overland High School-läraren som stängdes av efter anklagelser om att hon var olämplig, är inte längre anställd av distriktet", skriver en talesperson för skoldistriktet i ett mejl till Daily Dot.

Fick stöd på Twitter

Efter avstängningen stötte "Crunk Bear" på oväntat stöd. Under hashtagen #freecrunkbear samlades marijuanaförespråkare och andra för att få skoldistriktet att ta tillbaka McKinney. Så sent som på måndagen twittrades detta:

McKinney har meddelat den lokala tevestationen 9News att hon inte skrev alla tweets själv eftersom Crunk Bear var ett "skämtkonto".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!