Viktor Adolfsson.
Viktor Adolfsson.

"Därför blir Spotify TV ett fiasko"

Nyheter24:s reporter Viktor Adolfsson om att Spotify enligt uppgifter ska satsa på att göra teve.


Viktor Adolfsson

Viktor Adolfsson är reporter på Nyheter24 med fokus på politik och internet. Han är även vice ordförande i Järnkaminerna - Djurgårdens officiella supporterförening. På torsdagar skriver han kolumn. 

Följ honom på twitter @viktorado .

I veckan skrev jag om att svenska Spotify kan komma att satsa på en tevetjänst och till och med egna produktioner. Visst skulle det vara intressant att se vad de kan göra med rörlig bild, men samtidigt: De ligger redan sjukt efter.

Netflix, Viaplay, C More, Telia, Voddler, Magine och HBO Nordic. Alla har redan inlett eller är precis på väg att inleda sina satsningar här i Sverige. Jag tror att det är en marknad som är stängd - i alla fall tills vidare. Om Spotify skulle ge sig in där skulle det garanterat sluta med fiasko.

Möjligtvis kan man tänka sig att de skulle börja visa musikvideos som de själva är med och producerar. Men vad är då meningen med Youtube?

Missförstå mig rätt. Jag lyssnar oftast på musik via just Spotify och tycker att deras tjänst är grym, både i dator och mobil. De borde dock hålla sig till att göra något bättre av den ställning de har i Sverige. Nyheterna som presenterades i vintras fick mig inte direkt att hoppa upp och ner här i stolen. Ett ökat utbud (mer än bara Metallica) och mer avancerade sökfunktioner skulle vara att föredra.

Så snälla Daniel Ek, skippa tevesatsningen och fortsätt med det ni gör i stället. Det är det ni kan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!