Enligt källorna ska Facebooks mobiltelefon tagits fram med hjälp av HTC-mjukvara.
Enligt källorna ska Facebooks mobiltelefon tagits fram med hjälp av HTC-mjukvara. - Foto: Ap / Scanpix

Facebook väntas lansera sin första smartphone

Skapad speciellt för Facebook. Telefonen har tagits fram efter samarbete med HTC-mjukvara. "En betydelsefull nyhet med mobilt fokus".


Placeringen i affärer är avgörande

För ett par år sedan var det Iphone som gällde i alla smartphone-kategorier. Men med hård konkurrens är läget inte riktigt detsamma.

Experter är därför tveksamma till hur en eventuell Facebookmobil kommer stå sig på marknaden. Experter tror att försäljningen kommer att påverkas beroende på vilken plats mobiltelefonen får i affärerna. 

- Om telefonen inte ligger rakt framför kunderna i affären har jag svårt att se hur den ska kunna bli populär, säger telekomexperten Chetan Sharma till NY Times.

Det har länge varit snack om när Facebook ska ta steget för att lansera sin egna smartphone. 

Nu kan stunden vara här.

Enligt källor som pratat med New York Times väntas Facebook nämligen presentera sin nya mobiltelefon på torsdag under en presskonferens i Kalifornien. 

Telefonen uppges ha tagits fram som en del av ett samarbete med Google Androids mjukvara. Den ska vara speciellt utformad efter exempelvis statusuppdateringar, kamerauppdatering och andra funktioner som finns på Facebook.

Vill inte bekräfta

I vanlig ordning när det gäller stora it-företag undviker även Facebook att släppa några detaljer kring vad som ska ske på presskonferensen.


Facebooks talesperson Derick Mains vill inte bekräfta, men menar att torsdagen kommer innehålla "en betydelsefull nyhet med mobilt fokus".

Huruvida New York Times källor är trovärdiga eller inte, får vi se på torsdag.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!