Till vänster: Den nya telefonen. Till höger: Facebooks grundare Mark Zuckerberg.
1 av 4
Till vänster: Den nya telefonen. Till höger: Facebooks grundare Mark Zuckerberg. - Foto: Montage / AP / SCANPIX
Facebook ska samarbeta med HTC.
2 av 4
Facebook ska samarbeta med HTC. - Foto: Lee Jin-man / AP / SCANPIX
Den nya telefonen liknar iPhone 5.
3 av 4
Den nya telefonen liknar iPhone 5. - Foto: Eric Risberg / AP / SCANPIX
Facebooks förra telefon - ett något misslyckat försök.
4 av 4
Facebooks förra telefon - ett något misslyckat försök.

"Här är den nya Facebooktelefonen"

En dag innan den släpps - nu är den första bilden på Facebooks egna HTC-telefon här. Men det är inte så mycket roligare än så.


This just in - Facebooks telefon är en telefon. Ja, roligare än så verkar det inte bli om man ska tro den bild som läckt ut på den smartphone som ska presenteras på torsdagen.

Twitterkontot @Evleaks - som oftast brukar ha rätt i dessa sammanhang - har lagt ut bilden på vad som ser ut att vara en helt vanlig HTC-telefon:

Det återstår att se om den rent innehållsmässigt är präglad av Facebook eller ej. Uppgifter har tidigare pekat på att företaget ska lansera "Facebook Home" - en hemskärm anpassad efter det sociala mediet som går att använda i de flesta mobiltelefoner.

Bättre än förra försöket

Techcrunch kallar den läckta "HTC First" för "en billig iPhonekopia", åtminstone om man ser till utseendet. Det är alltså ingen revolutionerande hårdvara som Facebook presenterar nu på torsdag. Men det är ändå ett framsteg.

De flesta vill nog gömma ansiktet långt ner i skämskudden när de tänker tillbaka på det förra försöket att göra en Facebooktelefon. Då slutade med någon slags fusion av Android och Blackberry - med ett helt tangentbord och en särskild Facebookknapp. HTC First kanske är ett fall framåt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.