Till vänster: Den nya telefonen. Till höger: Facebooks grundare Mark Zuckerberg.
1 av 4
Till vänster: Den nya telefonen. Till höger: Facebooks grundare Mark Zuckerberg. - Foto: Montage / AP / SCANPIX
Facebook ska samarbeta med HTC.
2 av 4
Facebook ska samarbeta med HTC. - Foto: Lee Jin-man / AP / SCANPIX
Den nya telefonen liknar iPhone 5.
3 av 4
Den nya telefonen liknar iPhone 5. - Foto: Eric Risberg / AP / SCANPIX
Facebooks förra telefon - ett något misslyckat försök.
4 av 4
Facebooks förra telefon - ett något misslyckat försök.

"Här är den nya Facebooktelefonen"

En dag innan den släpps - nu är den första bilden på Facebooks egna HTC-telefon här. Men det är inte så mycket roligare än så.


This just in - Facebooks telefon är en telefon. Ja, roligare än så verkar det inte bli om man ska tro den bild som läckt ut på den smartphone som ska presenteras på torsdagen.

Twitterkontot @Evleaks - som oftast brukar ha rätt i dessa sammanhang - har lagt ut bilden på vad som ser ut att vara en helt vanlig HTC-telefon:

Det återstår att se om den rent innehållsmässigt är präglad av Facebook eller ej. Uppgifter har tidigare pekat på att företaget ska lansera "Facebook Home" - en hemskärm anpassad efter det sociala mediet som går att använda i de flesta mobiltelefoner.

Bättre än förra försöket

Techcrunch kallar den läckta "HTC First" för "en billig iPhonekopia", åtminstone om man ser till utseendet. Det är alltså ingen revolutionerande hårdvara som Facebook presenterar nu på torsdag. Men det är ändå ett framsteg.

De flesta vill nog gömma ansiktet långt ner i skämskudden när de tänker tillbaka på det förra försöket att göra en Facebooktelefon. Då slutade med någon slags fusion av Android och Blackberry - med ett helt tangentbord och en särskild Facebookknapp. HTC First kanske är ett fall framåt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!