Fredag 18 Jun
Stockholm

Experten: Så blir nya iTV

Nu hävdar experterna att Apple ger sig in i teve-branschen på allvar.
1 av 3
Nu hävdar experterna att Apple ger sig in i teve-branschen på allvar. Foto: Scanpix. OBS Montage
Innan sin död berättade Steve Jobs att han kommit på ett sätt att revolutionera teve-tittande.
2 av 3
Innan sin död berättade Steve Jobs att han kommit på ett sätt att revolutionera teve-tittande. Foto: PAUL SAKUMA / AP / SCANPIX
Enligt rapporterna kommer iTV att lanseras senare i år.
3 av 3
Enligt rapporterna kommer iTV att lanseras senare i år. Foto: Paul Sakuma / AP / SCANPIX

Apple nöjer sig inte med den stora bit av teknikkakan som företaget redan sitter på. Nu sägs man vara nära att släppa sin första egna teve.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Apple TV

Apple TV är redan ett etablerat koncept som säljs på marknaden men är inte en teve utan en mindre box som kopplas till teven för att med hjälp av iTunes kunna streama bild och ljud.

Analytikern Brian White från Topeka Capital Markets hävdar i en researchrapport att Apples nya projekt iTV kommer att lanseras innan årets årets slut och kommer antagligen att kosta mellan 9 700 till 16 300 svenska kronor. White hävdar att den antagligen kommer att vara 60-tum stor men att den även kan komma att lanseras i 50- och 55-tums versioner. Dessutom kommer Apple att samtidigt släppa en produkt döpt till iRing, som ska kunna fästas runt fingret och möjliggöra kanalbyten med hjälp av en pekning, säger White.

Jobs vill förändra förutsättningarna

Förutom huvudstationen kommer iTV förmodligen även att kompletteras med flera mindre enheter, av samma storlek som en iPad, vilket ska ge möjlighet att streama video runt om i hemmet. Informationen i rapporten kommer från ett antal besök på kinesiska och taiwanesiska underleverantörer till Apple, säger White till AP.

Apple kommenterar aldrig projekt innan lanseringen men den nu avlidne grundaren Steve Jobs sa till sin levnadstecknare WalterIsaacson att han ville ändra förutsättningarna för hur teve fungerar och att han hade listat ut ett sätt att göra det på. Redan under förra året trodde många analytiker att Apples första egna teve skulle lanseras men nu kan det alltså vara dags på riktigt.

Reaktionerna på Twitter lät inte vänta på sig:

Kommentera
Kopiera länk
Dela