Det planerade huvudkontoret.
1 av 3
Det planerade huvudkontoret.
Den framlidne Applegrundaren Steve Jobs.
2 av 3
Den framlidne Applegrundaren Steve Jobs. - Foto: Paul Sakuma/SCANPIX
Iphone - Apples flaggskepp.
3 av 3
Iphone - Apples flaggskepp. - Foto: Eric Risberg / AP / SCANPIX

Apples rymdskepps-kontor blir rekorddyrt

Teknikjätten Apple har sedan länge planerat ett jättelikt huvudkontor som ser ut som ett rymdskepp. Nu väntas kostnaderna öka - till 32,7 miljarder kronor.


CUPERTINO. Huvudkontoret ska se ut som ett rymdskepp. Nu ser det ut som att även kostnaderna för Apples nya hem blir i rymdklassen. 32,7 miljarder är prislappen hittills. Och då står det inte ens klart i tid.

Enligt Bloomberg Businessweek har Apple precis pumpat in ytterligare 13 miljarder kronor i projektet, som presenterades för första gången i juni 2011. Nu kan det bli så att företaget skär ned med 6,5 miljarder innan själva bygget ska inledas. 

Det troliga är då att en del "finputsning" får stryka på foten. Apple har varit noga med att ha den absolut dyraste och finaste betongen och mycket andra liknande detaljer.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.