Myspace - som det en gång såg ut.
Myspace - som det en gång såg ut. - Foto: JEFF ADKINS / AP / SCANPIX

Kapade ex-flickväns Myspacekonto - döms

Helt plötsligt var profilbilden bytt till en halvnaken sådan och konstiga statusuppdateringar om sex skickades ut. Nu har ex-pojkvännen dömts för att ha kapat sin förra flickväns Myspace.


Urval av artister som slagit igenom via Myspace

Arctic Monkeys

Miss Li

Kate Nash

Lily Allen

Kommer ni ihåg Myspace? Om ni någon gång haft en gryende musikkarriär så lär så vara fallet. Nåväl, i USA är det sociala mediet fortfarande stort.

En av alla användare där är Steven Kucharskis ex-flickvän. Efter att de gjort slut lyckades han ta sig in på hennes konto, byta ut profilbilden och skriva statusuppdateringar som:

"Behöver du en avsugning? Min pappa köper dem till mina pojkvänner".

Begärde nytt lösenord

Enligt sajten Ars Technica hade Kucharski fått tillgång till kontot genom att han hjälpt henne att skapa det och då använt en av sina mejladresser. Han kunde således begära ett nytt lösenord och få tillgång till ex-flickvännens Myspace-sida. När polisen undersökte saken spårade de IP-numren som gjort de obscena uppdateringarna.

I februari dömdes han för trakasserier och olaga kryptering men hovrätten strök den senare rubriceringen i slutet av mars.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.