Nu hånas American Apparel – av konkurrent

Klädjätten American Apparel fick hård kritik för sin sexistiska marknadsföring av unisex-kläder. Nu hånas de även av konkurrenten byPM som väljer att klä av killmodellerna.
– Det är en kontring på deras gränslösa och sexistiska kampanj, säger Michaela Forni som driver byPM:s webbshop.


Klädjättens försvar: "Konstnärliga bilder"

Marknadschefen för American Apparel Ryan Holiday gick ut under onsdagen ut och menade att allt var ett missförstånd.

– Tyvärr har vissa bloggare förväxlat konstnärliga modefotografier med själva produktbilden, skrev Holiday i ett mejl till Expressen.

American Apparels unisex-skjortor skulle säljas med hjälp av bilder på avklädda kvinnor och påklädda män. En marknadsföring som blev hårt kritiserad och senare anmäldes till Reklamombudsmannen (RO).

Nu stämmer även konkurrenten byPM in i kritiken – med en rejäl pik. Företaget har låtit killmodellerna ta av sig kläderna medan tjejerna är fullt påklädda. Något som fått stor uppmärksamhet på Twitter.

– Det är en kontring på American Apparels gränslösa och sexistiska kampanj. De har gjort så här flera gånger tidigare utan att det blivit så uppmärksammat och ifrågasatt som sig bör, säger Michaela Forni, som driver webbbutiken, till Nyheter24.

Företaget: Fler bilder kommer

En unisex-jacka på sajten bärs av en killmodell med naken underkropp som står på alla fyra på ett bord. Tjejmodellen är fullt påklädd. Och enligt Michaela Forni kommer företaget att fortsätta på den inslagna vägen för att markera mot konkurrenten.

– Vi gör exakt som American Apparel. Men när vi gör det tycker folk att det ser sjukt och konstigt ut att en kille står naken. Det är ingen som reagerar likadant när det är en tjej som står naken, säger Forni.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.