Nu hånas American Apparel – av konkurrent

Klädjätten American Apparel fick hård kritik för sin sexistiska marknadsföring av unisex-kläder. Nu hånas de även av konkurrenten byPM som väljer att klä av killmodellerna.
– Det är en kontring på deras gränslösa och sexistiska kampanj, säger Michaela Forni som driver byPM:s webbshop.


Klädjättens försvar: "Konstnärliga bilder"

Marknadschefen för American Apparel Ryan Holiday gick ut under onsdagen ut och menade att allt var ett missförstånd.

– Tyvärr har vissa bloggare förväxlat konstnärliga modefotografier med själva produktbilden, skrev Holiday i ett mejl till Expressen.

American Apparels unisex-skjortor skulle säljas med hjälp av bilder på avklädda kvinnor och påklädda män. En marknadsföring som blev hårt kritiserad och senare anmäldes till Reklamombudsmannen (RO).

Nu stämmer även konkurrenten byPM in i kritiken – med en rejäl pik. Företaget har låtit killmodellerna ta av sig kläderna medan tjejerna är fullt påklädda. Något som fått stor uppmärksamhet på Twitter.

– Det är en kontring på American Apparels gränslösa och sexistiska kampanj. De har gjort så här flera gånger tidigare utan att det blivit så uppmärksammat och ifrågasatt som sig bör, säger Michaela Forni, som driver webbbutiken, till Nyheter24.

Företaget: Fler bilder kommer

En unisex-jacka på sajten bärs av en killmodell med naken underkropp som står på alla fyra på ett bord. Tjejmodellen är fullt påklädd. Och enligt Michaela Forni kommer företaget att fortsätta på den inslagna vägen för att markera mot konkurrenten.

– Vi gör exakt som American Apparel. Men när vi gör det tycker folk att det ser sjukt och konstigt ut att en kille står naken. Det är ingen som reagerar likadant när det är en tjej som står naken, säger Forni.

/
/
Senaste nytt

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.

Juice återkallas – kan innehålla plastbitar

Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Åsele

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka i Nordanås, nordväst om Fredrika.", skriver polisen på sin hemsida.

Kristianstad: Polisen rapporterar om brand

"Brand i kyrka, Vittskövle.", skriver polisen på sin hemsida.