Instagrams nya funktion: Så använder du den utan att vara irriterande

Nu går det att se "foton på dig" på Instagram, två veckor efter att det börjat gå att tagga dina vänner i bilderna. Men hur gör man nu för att inte bli den alla hatar?


Ägs av Facebook

Att funktionerna på Instagram och Facebook börjar likna varandra är inte så konstigt. För ett drygt år sedan köpte Facebook fotoappen för cirka sju miljarder kronor.

Ja, det går numera att tagga sina vänner i bilder på Instagram. Det har Nyheter24 redan berättat. Två veckor senare har det sociala mediet nu rullat ut funktionen "photos of you". 

På samtliga öppna profiler går det nu att se alla bilder som personen blivit taggad i. Men med den nyvunna makten kommer också ett ansvar.

Så ska du bete dig

Sajten Gizmodo har pedagogiskt förklarat hur man ska använda den nya funktionen utan att framstå som, ja, ett rövhål.

För den som taggar: Bara för att man tidigare taggade personer i alla pinsamma bilder på Facebook betyder inte det att beteendet måste följa med till Instagram. Tagga användare där det är snällt att göra det - annars räcker det med att nämna dem i kommentarsfältet. Då blir inte minnet av pinsamheten lika bestående.

För den som blir taggad: Bli inte så upprörd om det dyker upp pinsamma bilder. Det går dels att gömma bilden så att den inte dyker upp i "foton på dig". Om man vill vara riktigt tydlig kan man dessutom ta bort taggen helt.

Eller så kan man sluta göra pinsamma saker. Eller åtminstone undvika att bli fotograferad när man gör det.

"Photos of you" finns i Instagrams version 3.5 och går att ladda ned i App Store respektive Google Play.

Se en reklamfilm för "photos of you" här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!