Snart kan ljussvärdseuntusiasterna få leka med riktiga vapen.
Snart kan ljussvärdseuntusiasterna få leka med riktiga vapen. - Foto: SCANPIX / Ap

Framtiden är här – se den fungerande ljussabeln

Har du alltid drömt om att vakna upp som jedi? Glöm det – det går inte. Men snart kanske du åtminstone kan skaffa dig en egen ljussabel.


Ljussablar, eller lasersvärd, finns inte på riktigt. Eller har inte funnits på riktigt i alla fall.

Nu verkar vissa vara nära, oroväckande nära skulle man kunna säga, att utveckla sina egna rymdvapen.

Youtubeanvändaren Styopyro har laddat publicerat en video i vilken han visar upp sin hemmagjorda ljussabel och dess krafter. Videoklippet har noterats för närmare 300 000 visningar.

"Det är den starkaste handhållna lasern jag har använt", skriver han i beskrivningen av klippet och förklarar att han normalt inte använder sig av ordet "ljussabel" men att det i det här fallet är svårt att kalla för något annat.

Att bränna sönder papper, kartong och till och med träbitar verkar inte vara några problem med det hemmagjorda lasersvärdet. 

Yoda hade varit stolt.

Kolla in svärdet nedan:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

En besökande fransman försökte stoppa knivmannen som dödade flera personer i ett köpcentrum i Sydney i helgen. Nu kan han belönas med medborgarskap, föreslår Australiens premiärminister Anthony Albanese.

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Stockholm

"En förare av en personbil har blivit påkörd av en lastbilschaufför på Essingeleden. Lastbilen avvek därefter från platsen.", skriver polisen på sin hemsida.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

Spiran på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn har kollapsat i samband med den pågående branden. Kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Byggföretaget får ny vd

Byggföretaget JM får en ny vd och koncernchef. Nuvarande vd Johan Skoglund kommer att gå i pension till sommaren och efterträds av Mikael Åslund, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.