Mannen riskerar ett långt fängelsestraff.
Mannen riskerar ett långt fängelsestraff. - Foto: AP

Fejkade kidnappning för att bli hjälte – offret dog

En 20-åring från Maine kidnappade en flicka han var kär i för att sedan rädda henne och bli "hjälte". Men flickan dog under kidnappningen och nu misstänks mannen för mord.


Flickan ska obduceras

Den 15-åriga flickan har ännu inte obducerats. Dödsorsaken kan få en avgörande betydelse för fallet och huruvida 20-åringen ska åtalas för mord eller inte.

MAINE. I början av maj inledde den 20-årige mannen en chattkonversation med en 15-årig flicka på Facebook. Flickan kom snabbt bra överens med mannen – som skrev under falskt namn – och den 12 maj bestämde de sig för att träffas i närheten av hennes hem.

Men det blev aldrig någon dejt. I stället överfölls flickan av en maskerad man som tejpade ihop hennes händer och kastade in henne i en bil. När kidnapparen flytt platsen och skulle ta ut flickan ur bilen visade det sig att hon var död. Mannen bestämde sig då för att dumpa kroppen i ett skogsområde, det skriver Portland Press Herald.

Riskerar ett långt fängelsestraff

När polisen hittade kroppen dröjde det inte länge förrän de kunde spåra upp en misstänkt gärningsman – 20-åringen. Chattmeddelandena till flickan gick att spåra till hans ip-adress och en hatt med hans dna hittades i närheten av flickans kropp.

20-åringen har i förhör förklarat att han planerat att kidnappa flickan för att sedan "upptäcka" henne och bli stor hjälte. Nu är han misstänkt för människorov och mord.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!