Bilden som skapade viral succé både i Sverige och internationellt förra året.
1 av 2
Bilden som skapade viral succé både i Sverige och internationellt förra året. - Foto: Linda Marie-Nilsson / Facebook faksimil
Linda-Marie Nilsson hoppas att Cubus tar till sig av kritiken.
2 av 2
Linda-Marie Nilsson hoppas att Cubus tar till sig av kritiken. - Foto: Privat / Facebook / Faksimil

Linda-Maries näthatare ångrar inget: "Jag tycker om att gnälla på andra"

Linda-Marie Nilsson skrev på Facebook om att klädkedjan Cubus tycks ha minskat sina jeansstorlekar. Efter uppmärksammandet ska Cubus se över problemet – men samtidigt överöses Linda-Marie av hånande kommentarer. En av näthatarna säger till Nyheter24 att han inte bryr sig om hon tar illa upp:

– Jag känner ingen sympati för folk som gnäller på internet.


"Tack, Cubus – nu gråter jag i ert provrum"

Så här skriver Linda-Marie Nilsson på sin Facebooksida:

"Blir så ledsen. Så ledsen och så jävla trött. På båda bilderna har jag på mig svarta 199 kronors-jeans från Cubus. Skillnaden? Att de till vänster är köpta för ett år sedan. De till höger är den största storleken Cubus tillverkar idag.

Till vänster har jag storlek 44. Det var INTE deras största storlek för ett år sedan, ens. Nu har de tagit bort måtten i 38, 40, 42 etc och ersatt med W-mått. W28, W29, W30 osv. Och då är deras absolut största W33. Som jag alltså får på mig ungefär såhär långt.

Tack Cubus. Ni brukade vara en fantastisk lågpris-oas jag alltid kände mig välkommen i. Nu gråter jag i ert provrum."

Fick 60 000 "likes"

Det är inte första gången som Linda-Marie Nilsson står upp mot de skeva idealen i samhället.

I fjol publicerade hon en bikinibild på Facebook – en bild som fick 60 "gilla" på bara ett par timmar. Även den gången fick hon motta en hel del mindre trevliga kommentarer, men samtidigt blev hon uppmärksammad i tidningar och media världen över. Hon blev till och med inbjuden till London för fotografering. 

– Det hände ganska mycket, ganska snabbt. Jag minns extra speciellt hur Filip Hammar rusade fram till mig i höstas på en tv-inspelning jag var publik på och sa ”Jag har sett dig överallt!”. Det var surrealistiskt, berättade Linda-Marie för Nyheter24 då.

STOCKHOLM. 21-åriga Linda-Marie Nilsson publicerade en provrumsbild på Facebook där hon visar hur Cubus ändrat storleken på sina jeans. På bilden visar Linda-Marie när hon har på sig ett par jeans hon köpte i fjol, samt en bild på när hon testar kedjans största jeansmodell i år – ett par jeans som hon inte får på sig alls.

Efter att ha publicerat bilden har Linda-Marie fått utstå mycket hån för sitt uppmärksammande – trots att påpekandet mycket väl kan stämma. 

"Banta eller dö"

Bland kommentarerna till bilden får hon en hel del stöd men också stora mängder hat. "Börja träna istället för att klaga fetto", skriver en ung kille, en annan uppmanar henne till att "gå ner i vikt och se ut som en normal människa", medan en ung tjej skriver att hon borde "banta eller dö". En annan person menar att "vem fan vill att tjocka människor ska bära deras kläder?"

Många andra främlingar skriver liknande kommentarer, trots att bilden är publicerad på Linda-Maries privata sida.

– Det är klart att det inte är roligt att folk skriver att jag ser vidrig och äcklig ut. Det är tråkigt för folk fokuserar på mig i stället för det verkliga problemet som är kläderna, säger Linda-Marie till Nyheter24.

Unga näthatare

Det är både män och kvinnor – eller snarare pojkar och flickor – som har kritiserat Linda-Maries inlägg. Många av de hånfulla avsändarna är under 18 år.

En av belackarna är dock en man i 25-årsåldern, boende i Mellansverige. Hans kommentar går, precis som många andras, ut på att Linda-Marie är tjock och borde träna.

När han blir uppringd av Nyheter24 undrar han först hur vi har fått tag på hans kontaktuppgifter.

Varför kommenterade du som du gjorde?

– Jag kommenterade bara precis det jag kände för, säger han, och fortsätter:

– Av ren instinkt så skrev jag det bara. Jag har inget speciellt svar, jag är bara trött på folk som gnäller på Facebook.

När du hör att hon blir ledsen, vad tänker du då?

– Alltså jag vet inte. Jag känner ingen sympati för folk som gnäller på internet.

På Cubus har man blivit uppmärksammade på de kommentarer som Linda-Marie har mottagit.

Man säger även att man håller på att undersöka det ursprungliga problemet – jeansstorlekarna.

Ni har alltså inte gjort storlekarna mindre?

– Nej, nej, nej, absolut inte. Vi tar tag i det här direkt - den här kvinnan ska inte behöva få de kommentarerna, säger Ulricha Ivares, pressansvarig på Cubus, till Nyheter24, och förklarar:

– Vi håller just nu på och undersöker det här för att se vad som blivit fel och vad det är för jeansmodell. Men om det är den modell jag tror att det är så har det förmodligen blivit en felleverans. Att leverantören lagt på fel storlek på lapparna, säger Ivares.

"Verkligen inte bra"

Att det verkligen skulle handla om ett produktionsfel ställer sig dock Linda-Marie själv tveksam till.

– I sådana fall är det produktionsfel på alla deras jeans, säger hon till Nyheter24, och fortsätter:

– De minskar verkligen storlekarna och det är inte alls bra. Det känns som att det är något som många gör nu hux-flux.

Bland de hånfulla kommentarerna återfinns även en tjej i 20-årsåldern. Hon motiverar sina hånfulla kommentarer med att hon tycker att det är roligt.

Du tänkte inte på att hon kunde ta illa vid sig?

– Jo, det tänkte jag. Men jag tycker om att gnälla på andra, säger hon till Nyheter24.

Så du ser inga problem med det?

– Nej, alltså, jag störde mig på att hon gnällde på att de inte hade hennes storlek i jeans. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.