Stockholm

Stopp för porr i Googleglasögonen

Här är de nya glasögonen.
Här är de nya glasögonen. Foto: AP/Scanpix

Det blir ingen porr i de nya Googleglasögonen. Precis efter att appen lanserats ändrade företaget sin policy. Nu ska porrappen bli "konstnärlig" i stället.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Gjorde succé på Android

Efter att Apple blockerat över 5 000 porrappar från App store 2010 blev Android market en fristad för många utvecklare. Mikandi var ett av de företag som gjorde störst succé - deras appar var både omtyckta och smakfulla, enligt ZDnet.

Föga förvånande passade Google på att ändra sin policy för Googleglasögonen lagom till att den allra första porrappen släpptes till dem. Företaget Mikandis app, som Nyheter24 tidigare skrivit om, får nu ändras.

Ej kontaktats

"Tits and glass", som den heter, bryter nämligen numera mot reglerna. En app till Google Glass får inte innehålla nakenhet eller sexuellt material. Enligt Mikandi har ett dussintal personer laddat ned appen - och från Google har det varit tyst.

"Vi har inte uppmärksammats på några förändringar och har fortfarande inte kontaktats av Google. Vi har även dubbelkollat våra mejlinkorgar för att se om vi fått några meddelanden - men det har vi inte", skriver vd:n Jesse Adams i ett blogginlägg.

"Finns smakfulla och konstnärliga saker"

Nu planerar Mikandi att ändra i appen, men ändå ha den kvar.

– Vi blir tvungna att vara väldigt kreativa. Det finns smakfulla och konstnärliga saker vi kan göra, säger Adams till ABC News

Se Mikandis videoklipp om appen här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.