Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Regnbåge, Zlatan och "islamisering" – här är veckans hetaste tweets

- 14/06/2013, 13:11 -

Nyheter24

Varje fredag samlar Nyheter24 veckans mest retweetade och omtalade tweets. Här är vecka 24:

10. Oförklarlig lärarmening?

Gina Dirawis tweet om en lärarmening vi nog alla har hört fick 686 retweets i veckan. Är det möjligen lärarhögskolan som tvingar sina gamla elever att säga meningen minst en gång i veckan? 

9. Träd = bekräftelseoffer

Tommy Hedström hade en uppskattad lösning på det gamla klassiska tankeexperimentet "Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud?". 

8. Chris – en surpuppa?

Alex Schulman tycker att prinsessan Madeleines nye make ser dryg och osympatisk ut. Hundratals twittrare höll med.

7. Fy fan, kungen!

På torsdagen gick kungen till attack mot en SVT-reporter som konfronterade honom med jobbiga uppgifter om en slottsrenovering. Journalisten Sara Haldert fick ner intervjun på papper – och resultatet blev nästan mer pinsamt än teveintervjun. 

6. Fixar ni det?

Rocky-skaparen Martin Kellerman valde att se Prism-skandalen som något positivt. 

5. Kärleksförklaring

Mark Levengood höll i SVT:s sändning av prinsessan Madeleines bröllop när en regnbåge uppenbarade sig i bakgrunden. Maken Jonas Gardell var inte sen att ta tillfället i akt och skicka iväg en träffsäker och varm kärleksförklaring.

4. Jobbiga fakta

@Iidahassel sa det vi alla andra tänkte om oss själva när vi läste den dystra faktan(?). För det belönades hon med 362 retweets.

3. Sverige tjänar på invandrare

På torsdagen kom så den omfattande OECD-rapporten om invandrares påverkan på länders ekonomi. Resultatet? Att invandrare i de flesta fall betalar tillbaka mer till samhället än de får tillbaka. Komikern Magnus Betnér uppmärksammade och fick över 600 retweets.

2. "Islamiseringen" av Sverige

Cherin Awad tittade närmare på hur den omtalade "islamiseringen av Sverige" egentligen ser ut. Rätt blått, visade det sig.

1. Fler Zlatan till landslaget

Fejkkontot @ZIbrahomovic uttryckte den frustration det svenska folket – och Zlatan själv? – känner över landslagets prestationer den senaste tiden. Tweeten har fått över 1 600 retweets.