En av de bilder som dök upp förra veckan.
1 av 3
En av de bilder som dök upp förra veckan. - Foto: Tim Stewert News Limited
Här står de kvinnliga soldaterna, i vad som tycks vara ett rum på ett logement, och poserar med sina vapen.
2 av 3
Här står de kvinnliga soldaterna, i vad som tycks vara ett rum på ett logement, och poserar med sina vapen. - Foto: Tim Stewert News Limited
En av de bilder som lett till att militären nu förbjudit soldaterna att använda sociala medier i tjänst.
3 av 3
En av de bilder som lett till att militären nu förbjudit soldaterna att använda sociala medier i tjänst. - Foto: Walla

Ny nakenskandal skakar israeliska armén

En ny video sätter ytterligare ett gäng kvinnliga israeliska soldater i rampljuset. Förra veckan var det avklädda bilder som kom ut, nu är det en avklädd film.


Andra skandaler

Israel har haft problem med bilder och filmer som dykt upp i media tidigare.

I februari straffades en IDF-soldat för en bild han lagt upp på Instagram. Den visade ett kikarsikte inställt på en palestinsk pojke, något som fick även svenska Palestinagrupperna att reagera.

– Det är förskräckligt. Det finns en aggressivitet hos unga soldater som jag inte sett förut, sa Yvonne Fredriksson, projektsamordnare som jobbat med Israel-Palestinakonflikten i 30 år, till Nyheter24 då.

Israels militär är alltid i rampljuset men på senare tid har man drabbats av ett par ovanliga skandaler. Förra veckan började det spridas bilder på en grupp kvinnliga soldater som poserade i underkläder med vapen.

Något som inte sågs med blida ögon från försvarsledningens sida.

"Deras befäl gav soldaterna det straff som de ansåg passade", skrev IDF, den israeliska militären, i ett uttalande enligt nyhetsbyrån AP.

Ny video läckt

Nu är det alltså dags igen. I en video som bland annat brittiska The Sun kommit över kan man se flera kvinnor som uppges vara israeliska soldater dansa runt i bara underkläder. Bland annat använder man ett gevär som strippstång.

Huruvida det är samma kvinnor som i de tidigare läckta bilderna är i högsta grad oklart men man kan väl utgå från att en ny bestraffning är att vänta.

Se videon här:

IDF
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!