Många är med och tampas.
1 av 10
Många är med och tampas. - Foto: SCANPIX
En del av ensemblen från omåttligt populära Mysteriet på Greveholm.
2 av 10
En del av ensemblen från omåttligt populära Mysteriet på Greveholm. - Foto: JESSICA GOW / JESSICA GOW / SCANPIX
Åkesson har en trogen skara följare.
3 av 10
Åkesson har en trogen skara följare. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Men inte i närheten av lika många som Maria Montazami.
4 av 10
Men inte i närheten av lika många som Maria Montazami. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Blondinbella samlar också ihop ett bra gäng.
5 av 10
Blondinbella samlar också ihop ett bra gäng. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Kungahuset likaså.
6 av 10
Kungahuset likaså. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Fredrik Reinfeldt är inte lika poppis.
7 av 10
Fredrik Reinfeldt är inte lika poppis. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Prinsessan Madeleine har ett rejält antal likes.
8 av 10
Prinsessan Madeleine har ett rejält antal likes. - Foto: MAJA SUSLIN/ SCANPIX
Ullared-Morgan har sina fans.
9 av 10
Ullared-Morgan har sina fans. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Men är inte nära Sean Banan.
10 av 10
Men är inte nära Sean Banan. - Foto: Scanpix Sweden / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Hen är bäst på Facebook

Att det är viktigt med likes på Facebook vet väl varenda liten kotte. Sen kan man ju alltid leka med sammanhangen.


Lista

Nu är inte den här texten sedd som en lista, eftersom att det är olika typer av sidor som nämns.

Dessutom så finns det självklart ett antal personer som inte får plats här.

Men om man skulle lista de i artikeln nämnda efter likes skulle topplistan se ut så här:

1. ICA-Jerry

2. Maria Montazami

3. Zlatan Ibrahimovic

4. Sean Banan

5. Mysteriet på Greveholm

6. Kungahuset

7. Prinsessan Madeleine

8. Jimmie Åkesson

9. Blondinbella

10. Stefan Löfven

11. Ullared-Morgan

12. Fredrik Reinfeldt

Ack Facebook, denna folklighetens högborg. Din brorsa har Facebook, din morsa har Facebook, antagligen så har din gammelfarmor Facebook. Alla har Facebook, utom möjligtvis din hipster-kusin som är alldeles för cool och ägnar sig åt att göra komplicerade Vines om sina märkliga hobbies.

Alltså kan det vara rimligt att tro att det som älskas på Facebook också älskas på riktigt. Vilket självklart är fel och inte kan beläggas överhuvudtaget men ändå. Det är ju kul att kolla runt lite. Alla har någon gång glidit runt mellan vänner, bekanta och fullt okända lirare och kollat in vad de gillar på Facebook.

Reinfeldt åker på oväntad smäll

Vilka gillar till exempel hela landets boss, statsminister Fredrik Reinfeldt? Inte särskilt många på Facebook visar det sig, vilket ju uppenbarligen inte stämmer med verkligheten. Sammanlagt är det inte mer än 8 268 personer som dristat sig till att trycka på gilla-knappen på hans officiella fanpage. Han får bland annat se sig slagen av en i sammanhanget så absurd figur som den något märklige folkhjälten Ullared-Morgan. Den glade gamängen som gjort sig känd i teveserien om just Ullared, för att inte prata om reseprogrammet tillsammans med vapendragaren Ola-Conny, samlar nämligen ihop 10 294 likes på sin högst o-officiella fan-sida.

Blondnibella större än oppositionsledaren

Morgan får dock, liksom Reinfeldt i de senaste opinionsmätningarna, se sig slagen av oppositionsledaren Stefan Löfven. Löfven samlar på sin sida ihop nästan 16 000 gilla-markeringar, 15 878 för att vara exakt. En i sammanhanget tämligen blek siffra dock. En av många som smiskar upp honom är till exempel landets okrönta bloggdrottning Isabella "Blondinbella" Löwengrip. Hennes tämligen intensivt uppdaterade sida drar ihop hela 26 896 personer som alla tryckt gilla.

Åkesson rejält efter spexare

Hon får dock se sig slagen, om än knappt, av Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson. Partiledaren, vars sympatisörer är erkänt "duktiga" på att bre ut sig på nätet har nämligen lyckats skrapa ihop ungefär 300 fler gilla-markeringar än den blonda bloggerskan och landar på totalt 27 235 likes. En tämligen gedigen skara men fortfarande bara rena rama västanfläkten jämfört med alla barns, och vissa vuxnas, stora favorit Sean Banan. Den spexande melodifestivalfavoriten samlar nämligen ihop otroliga 232 036 likes på sin sida, en summa som ingen svensk politiker ens är i närheten av.

Hollywood klår hovet

Kliver man utanför politiken är Prinsessan Madeleine aktuellare än vad hon varit någon gång, åtminstone på den här sidan av att hennes dåvarande fästman valde att tumla runt i lakanen med en norsk handbollstjej, och det syns på hennes Facebook-sida. Den nygifta prinsessan har fått ihop 74 620 likes. Men vad är egentligen en prinsessa av Sverige mot en drottning av Hollywood? Eller hur man nu väljer att beskriva Maria Montazami. Hollywoodfrun, som presenteras som "TV Personality, VIP Blogger, Designer", lyckas samla ihop 303 532 Facebook-användare som gillar henne så mycket att de offrat en tiondels sekund av sina liv på att leta upp like-knappen på hennes sida och trycka till.

Liksom julkalendern

Kungahuset i stort bör även de ha dragit till sig mer uppmärksamhet på senaste tiden, vilket märks på antalet likes på den officiella Facebooksidan. Sammanlagt är det i nuläget 144 440 användare som gillat. Men invånarna på slottet åker på storstryk av de boende i ett fiktivt slott. Mysteriet på Greveholm, den ofantligt populära julkalendern, vinner nämligen slottskampen med 174 915 gilla-markeringar. Imponerande! 

Men vem är bäst?

Ingen av de ovanstående har dock minsta chans mot den allra populäraste svenska karaktären på Facebook. Med nästan 470 000 likes, 469 522 stycken för att vara exakt, så är fansidan dedikerad till ICA-Jerry nämligen Sveriges populäraste like på Facebook. Detta trots att sidan inte uppdaterats överhuvudtaget sedan i mars 2011.

Annars så är självklart Zlatan Ibrahimovic mest älskad överlag med sammanlagt närmare sju miljoner gilla-markeringar från fans runt om i världen. Han når dock "bara" strax över 200 000 svenska likes.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!