Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya funktionen på Instagram – videos

- 21/06/2013, 09:49
Presenterades igår.
1 av 3

Presenterades igår.

SCANPIX

Den nya funktionen gör det möjligt att spela in kortare filmer.
2 av 3

Den nya funktionen gör det möjligt att spela in kortare filmer.

SCANPIX / Ap

Det hela presenterades av Kevin Systrom.
3 av 3

Det hela presenterades av Kevin Systrom.

SCANPIX / Ap

När Kevin Systrom klev upp på scenen igår levererade han precis det som många Instagram-användare önskat sig. En möjlighet att spela in filmer.

SAN FRANCISCO. När Kevin Systrom, en av grundarna av Instagram, igår presenterade den nya versionen av just Instagram så var den efterlängtade video-funktionen på plats.

Med den nya funktionen kan man, förutom att liksom tidigare kunna ta bilder, även spela in sina egna videoklipp. Klippen får vara mellan tre och 15 sekunder, skriver Mashable.

Vine eller Instagram?

Nyheten ses, föga förvånande, som ett sätt att konkurrera ut uppstickaren Vine från sociala medier-marknaden. Frågan är om det kommer att funka? Mashable verkar i alla fall vara säkra på att Instagram är något bättre, men att Vine fortfarande är enklare.

Vid samma event som nyheten presenterades passade Systrom även på att skryta lite. Instagram har nu, enligt Systrom, svindlande 130 miljoner aktiva användare. Tillsammans har de sedan starten 2010 lagt upp 16 miljarderbilder och varje dag gillas en miljard poster, skriver Mashable.

Så reagerade Twitter:

Rörliga bilder var det...

Ingen total lycka ändå

Öppnar upp för nya sanningar

Lyckligast av alla är, föga förvånande, väldigt många Beliebers