Sverige
Svenskar snyggast i Europa - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Svenskar är snyggast i Europa

Svenskar är snyggast, ryssar fullast och tyskar bäst. Ja, i alla fall om man frågar nätforumet Reddit.


Regler

Användarna uppmanades att inte rösta på sitt eget land i någon av undersökningens frågor.

För att fira att den sociala länktipsningssidan Reddits Europaforum fått 30 000 prenumeranter genomförde sajten en undersökning. Medlemmarna fick rösta på bästa, sämst, fullaste och snyggaste landet i Europa.

Sverige blev då överlägsen vinnare i kategorin "mest attraktiva invånare" – med 518 av de totalt 1 926 rösterna. På andra- och tredjeplats, långt efter, kommer Frankrike (134) och Spanien (103).

Svenskar är dock inte bara snygga – de har en ganska fånig dialekt också. I den kategorin kom Sverige trea, slagna av endast Frankrike och Holland.

Ryssar fullast - Tyskland bäst

En nästan lika stor "seger" blev det för Ryssland på frågan om vilket land som dricker mest. Tvåa kom Irland följt av Storbritannien och Tyskland.

Allra bäst tycker dock Redditanvändarna om just Tyskland. Detta med 324 av 1 983 röster. Sverige kommer på en femteplats – efter Storbritannien, Holland och Frankrike. Värst tycker de om Vatikanstaten, Ryssland och Frankrike.

Se kartorna med resultaten i bildspelet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.