Tisdag 26 Okt
Stockholm

Microsoft begärde att länkar till Microsoft skulle plockas ned

Microsoft ville censurera sig själva, eller?
1 av 4
Microsoft ville censurera sig själva, eller?. Foto:
Microsoft är dock inte först ut att göra misstaget.
2 av 4
Microsoft är dock inte först ut att göra misstaget. Foto: Scanpix
Grundaren Bill Gates.
3 av 4
Grundaren Bill Gates. Foto: AP
Hela begäran.
4 av 4
Hela begäran. Foto: Faksimil

Microsoft har gjort en HBO. Ja, de har alltså begärt att länkar till deras egen hemsida ska plockas bort från Google.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så många länkar

Den senaste månaden har företag totalt begärt att 14 855 269 olika länkar ska plockas bort från Google. Läs mer om det på Googles egen hemsida.

Det kan vara svårt det här med upphovsrätt. Nu har det hänt igen att ett stort företag råkat begära att länkar till deras egna hemsida ska plockas ned från Googles sökresultat. Den här gången är det inga mindre än Microsoft som lyckats med konststycket.

Enligt en begäran från LeakID som Torrentfreak tagit del av handlar det bland annat om länkar där man kan beställa Officepaketet. Google upptäckte dock misstaget och valde att inte ta bort länkarna.

Microsofts förlängda arm

Vad är då LeakID? Jo, det är Microsofts förlängda arm när det kommer till att begära att olika upphovsrättsskyddat material plockas ned från olika sajter på nätet. Techdirt uppger att LeakID i stort sett gör allt sådant jobb åt Microsoft.

Liknande missar

Det här är dock inte den första liknande missen. Bara de senaste veckorna har flera företag gjort liknande snedsteg. Bland annat ville HBO att länkar till där man laddar ned gratisspelaren VLC skulle plockas bort. Dessförinnan ville HBO ta ned länkar till den egna sajten.

Tidigare i år försökte även flera Hollywoodföretag få ned länkar till dokumentären "The Pirate Bay - away from keyboard" som var helt gratis att ta del av.

Kommentera
Kopiera länk
Dela