Torsdag 30 Jun
Stockholm

Hängdes ut på Facebook efter springnota – greps

Saul Zelaznog hängdes ut – och greps.
1 av 3
Saul Zelaznog hängdes ut – och greps. Foto: Faksimil Facebook
Meddelandet om att Mr Z gripits.
2 av 3
Meddelandet om att Mr Z gripits. Foto: Faksimil Facebook
Efterlysningen.
3 av 3
Efterlysningen. Foto: Faksimil Facebook

Flera pubar i Nevadaområdet har efterlyst en man i ett inlägg som spridits snabbt på Facebook. Nu varnas andra för mannen – som har ett gäng obetalda notor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Skaffa ett liv"

Ur efterlysningen:

"När ni ändå träffar honom, säg åt honom att det är ganska ocoolt att besöka barer med sina vänner, dra på sig en stor nota, tjafsa med servitörerna och sedan dra. Det är patetiskt egentligen. Skaffa ett liv, mannen".

NEVADA. En offentlig uthängning kan vara allt som krävs ibland. Så tänkte barkedjan Brewers när de la ut en efterlysning på sin Facebooksida.

"Om du känner eller ser den här snubben – ring polisen", skrev de i ett inlägg där en bild på en man som tagit flera springnotor syntes.

Greps på fredagsmorgonen

Mannen hängdes aldrig ut med namn, utan har i stället kallats "Mr Z". Enligt New York Daily News blev inlägget snabbt viralt i området och spreds bland många Nevadabor. Och det gav effekt.

På fredagsmorgonen svensk tid meddelade Brewers att mannen gripits.

"Vi kan glatt meddela att Mr Z precis gripits av Renopolisen. Vi hoppas att alla hans skulder betalas i tid, men vad viktigare är: att han tar smartare beslut i framtiden", skriver de på Facebook.

"Skulle gå tillbaka och ta hand om notan"

Efter att en lokaltidning skrivit om Facebookinlägget gick "Mr Z" själv ut och talade om vad som hänt.

– Det får det att låta som att jag sprang ut därifrån – jag skulle komma tillbaka och ta hand om min nota, säger Saul Zelaznog till Reno Gazette Journal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.