Så skyddar du dina fyllebilder på Facebook

Pinsamma bilder på Facebook kan vara ett minne blott. Med en ny app kan du välja att dela bilder med endast ett fåtal utvalda personer – och radera dem med en timer.


Snapchat

Snapchat är en app som låter användarna ta bilder och skicka till varandra. Det som gör appen unik är att bilderna raderas så fort mottagaren har sett dem.

Snapchat blev snabbt populär i USA, men det dröjde inte länge förrän folk började ta skärmdumpar på bilderna och spara ner dem. Lite senare kom även en app som var specialiserad på metoden.

Fotoalbumet på Facebook är en guldgruva för nuvarande – eller framtida – arbetsgivare och elaka vänner. Många drar sig till exempel för att lägga upp festbilder från helgen eller senaste charterresan.

Men nu finns en lösning. Appen Secret.li krypterar dina Facebookbilder så att de endast blir en oigenkännlig pixelmassa när du lägger upp dem. Med hjälp av appen väljer du sedan ut vilka som ska få tillgång till den riktiga bilden. 

Appens svaghet: Skärmdumpar

På så vis kan man enkelt välja ut vilka vänner ens bilder ska vara tillgängliga för. Appen kan även radera bilderna efter en tidsperiod du själv ställer in.

Tjänsten kräver att man är inloggad i appen samt att den har åtkomst till ditt Facebookkonto. Som med många andra försök till lösningar på internet kan appen inte förhindra någon från att ta en skärmdump och sprida bilden vidare. 

Kan tjänsten fungera ändå? Kan det här vara nästa Snapchat? Kommentera nedan.

/
/
App
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.