Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Google: Dina mejl är inte privata

- 14/08/2013, 22:03
Google anklagas för att bryta mot flera avlyssningslagar.
1 av 2

Google anklagas för att bryta mot flera avlyssningslagar.

Scanpix

Konsumentorganisationen Consumer Watchdog riktar hård kritik mot företaget.
2 av 2

Konsumentorganisationen Consumer Watchdog riktar hård kritik mot företaget.

Scanpix

Gmail-användare kan inte förvänta sig att deras mejl är privata. Det har Google slagit fast i en skrivelse till en amerikansk domstol.

Konsumentorganisationen Consumer Watchdog rasar mot Google sedan företaget meddelat att deras användares mejl inte är privata.

– Google har äntligen erkänt att de inte respekterar integriteten. Folk bör ta dem på orden, om du bryr dig om din e-korrespondens integritet använder du inte Gmail, säger John M Simpson vid Consumer Watchdog enligt The Guardian.

Menar att Google bryter mot lagar

Det var efter att flera personer fört en grupptalan mot Google som företaget uttalade sig till domstolen. I skrivelsen står det bland annat: "En person kan inte ha några legitima förväntningar på sekretess när det gäller information som han frivilligt skickar över till tredje part".

Flera personer har anklagat sökjätten för att bryta mot avlyssningslagar. I stämningsansökan har personerna skrivit att Google "olagligen öppnar, läser och förvärvar innehållet i folks privata e-postmeddelanden".