Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hårdrockaren Britt-Marie gör succé på Twitter

- 16/08/2013, 15:36 -
Britt-Marie säger att hon gillar Rammstein.

Britt-Marie säger att hon gillar Rammstein.

Faksimil

Britt-Marie Johansson, 73, fick frågan om vem hon tyckte skulle ta över Allsång på Skansen. Hennes svar har lett till hyllningar på Twitter.

I veckan meddelade populäre Måns Zelmerlöv att han slutar som programledare för Allsång på Skansen. Under torsdagen gick därför Hallands Nyheter ut på stan för att ta reda på vem invånarna tyckte skulle ta över uppdraget.

Gissningsvis hade reportern trott att 73-åriga Britt-Marie Johansson skulle säga något annat än det hon sa.

"Jag är lite av en sådan där hårdrockare så jag bryr mig inte", förklarade Britt-Marie.

Förvånad över uppmärksamheten

Hennes svar har sedan dess spridits som en löpeld på Twitter och Johansson hyllas från flera håll.

– Herregud så gulliga människor! Säg till dem att de lyssnar ordentligt på hårdrock så att de inte går miste om något. Men varför har det här blivit så uppmärksammat?, säger hon när Nyheter24 ringer upp.

Tja, det kanske har att göra med att vissa kanske tänker att äldre personer inte gillar hårdrock?

– De vet ingenting om äldre personer kan jag säga. Jag gillar hårdrock, så är det bara. Jag gillar Rammstein och Metallica och Motörhead. Det är ett härligt ös i hårdrocken.

Vad var det du föll för hos hårdrocken?

– Jag älskar trummor, det är så härligt. De har en fantastisk trummis i Rammstein. Jag har varit och sett dem på Malmö Arena. Han är gudabenådad.

Allsången är med andra ord inget för dig?

– Nej, jag är inte mycket för den där popmusiken som är som exakta kopior av varandra. Jag tycker inte ens att det är musik. Och Håkan Hellström som alla höjer till skyarna – han kan ju inte ens sjunga.

Okej, men vilken programledare tror du skulle kunna göra Allsången lite mer rockig?

– Magnus Uggla är ju rätt så kul. Han är både trevlig och rolig att lyssna på. Han kanske kunde plocka fram lite russin ur kakan. Men jag tycker ändå att de kunde lägga ner allsångeriet. Vem bryr sig, höll jag på att säga.