Nya smartklockan – knappast en liten sådan.
1 av 5
Nya smartklockan – knappast en liten sådan. - Foto: Venture Beat
Den ska kunna visa flera olika hälsoparametrar.
2 av 5
Den ska kunna visa flera olika hälsoparametrar. - Foto: Venture Beat
Exempelvis hjärtrytm.
3 av 5
Exempelvis hjärtrytm. - Foto: Venture Beat
Träningsnarkomanernas nya bästa vän?
4 av 5
Träningsnarkomanernas nya bästa vän? - Foto: Venture Beat
Den ska ha flera appar och gå att koppla till samtliga Androidmobiler.
5 av 5
Den ska ha flera appar och gå att koppla till samtliga Androidmobiler. - Foto: Venture Beat

Samsungs nya smartklocka – för stor för sitt eget bästa?

På onsdagen ska Samsung presentera sin smartklocka – men redan nu har bilder på den läckt ut. Och det är ingen liten historia, något som nu får olyckskorparna att kraxa.


Klockkriget

Tidigare i år skrev Nyheter24 om det nya kriget om smartklockorna. Faktum är dock att dessa länge funnits på marknaden i olika skepnader – och att de alltid varit tvungna att kopplas till en mobiltelefon. De nya klockorna ska dock i viss mån fungera även på egen hand.

Smarta klockor har länge setts som nästa stora grej efter smartphones. Om bara ett par dagar ska Samsung presentera sin Galaxy Gear i Berlin – men nu kommer läckta bilder som tyder på att det kan bli en flopp.

Den är nämligen varken särskilt liten eller lätt att bära. Snarare ser den ut lite som en krympt Galaxy S4 (företagets senaste smartphone). Venture Beat har tagit del av bilder från en intern promotionvideo som visar upp den nya klockan.

Internetaccess och kamera

Enligt sajten är den cirka sju centimeter diagonalt över skärmen. Den har en grå-svart design och kommer att gå att koppla via Bluetooth till Samsungs samtliga Galaxytelefoner men även andra Androidmobiler. Smartklockan är utrustad med wi-fi och det ska gå att exempelvis kolla mejlen utan att vara kopplad till en smartphone.

Det stora användningsområdet kommer antagligen vara vid träning och löpning, eftersom klockan har appar som kan mäta olika hälsoparametrar. Venture Beat uppger även att den är utrustad med en fyra megapixel-kamera och att man lätt kan dela på Twitter och Facebook med den.

Se fler bilder på klockan i bildspelet.

Uppdatering 14.06: Enligt sajten Phone Arena ska bilderna inte visa någon färdig produkt utan visa en prototyp. Designen kommer att vara annorlunda.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!