Ja, det är sant. Det är Facebookglass.
1 av 4
Ja, det är sant. Det är Facebookglass. - Foto: Valentino Ice Cream Shop / Facebook
Vad tycker vd:n Mark Zuckerberg?
2 av 4
Vad tycker vd:n Mark Zuckerberg? - Foto: SCANPIX / Ap
Man kan nog inte använda varumärket hur som helst.
3 av 4
Man kan nog inte använda varumärket hur som helst. - Foto: David Magnusson / SvD / SCANPIX
Får det lov att vara ett smakprov?
4 av 4
Får det lov att vara ett smakprov? - Foto: Valentino Ice Cream Shop / Facebook

Här är glassen som smakar Facebook

Det är många som försöker dra nytta av Facebooks genomslag. Men att en glassförsäljare skulle göra det kanske inte var det man först väntade sig.


KROATIEN. Glassförsäljaren Admir Adil märkte att hans 15-åriga dotter allt oftare kollade in Facebook på sin mobil. Till slut bestämde han sig för att försöka dra nytta av intresset – och skapa en Facebooksmak till en av sina glassar.

Sagt och gjort, nu serverar Valentino Ice Cream Shop i kroatiska Tisno Facebookglass. Den består av vaniljglass med blåfärgad sirap på toppen. Ja, och så den lilla Facebookskylten som sitter i glassbehållaren.

Smakar tuggummi

Enligt Mashable har glassen en tuggummiliknande smak men det är framför allt Facebookloggan som lockat många att köpa en glass för knappt nio kronor.

Det är dock knappast troligt att den kroatiske glassförsäljaren frågat Mark Zuckerberg om lov att använda företagets logga.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.