Så hånas Apples nya iPhones på nätet

- 11/09/2013, 13:45 -
En av bilderna är på riktigt och inte till för att håna Apple.
1 av 9

En av bilderna är på riktigt och inte till för att håna Apple.

Montage

Nokias diss.
2 av 9

Nokias diss.

Faksimil Facebook / Nokia

3 av 9

De riktiga iPhone 5C-skalen.
4 av 9

De riktiga iPhone 5C-skalen.

Ser de ut som foppatofflor?
5 av 9

Ser de ut som foppatofflor?

Philip Schiller - med nya iPhone 5S i bakgrunden.
6 av 9

Philip Schiller - med nya iPhone 5S i bakgrunden.

Ap

iPhone 5C i olika färger.
7 av 9

iPhone 5C i olika färger.

Ap

Den kom i glänsande guld.
8 av 9

Den kom i glänsande guld.

Ap

Priserna gäller med ett särskilt abonnemang i USA.
9 av 9

Priserna gäller med ett särskilt abonnemang i USA.

Ap

På tisdagen presenterade Apple sina nya älsklingar – men det dröjde inte länge innan sågningarna och hånen dök upp. Hur ser egentligen 5C-skalen ut? Funkar fingeravtrycksläsaren? Frågorna hopar sig.

Nästan samtidigt som de båda nya iPhone 5C och 5S släpptes kom de första hånen mot Apples senaste nyheter. Till en början var det framför allt de pastellfärgade 5C-skalen, med små hål på baksidan, som många riktade in sig på.

Tekniksajten Mashable listade nio saker som 5C-skalen ser ut som. Med på listan återfanns foppatofflor, fyra-i-rad-spel och ett rivjärn.

"Den bästa formen av smicker"

Några som tog fasta på att iPhone 5C verkade ytterst bekant var finska konkurrenten Nokia (vars telefoner numera ägs av Microsoft). Företaget la upp den här bilden på sin Facebooksida:


Men det är faktiskt inte bara mobilföretag som dragit nytta av Apples nyheter för att själva skapa lite drag kring sitt egna varumärke. Snabbmatskedjan Denny's passade på att göra reklam för sina pannkakor på det här sättet:

En tydlig drift med iPhone 5S, som bland annat kommer i guld. Man kan dock tänka sig att det krävts en liten chansning eftersom annonsen förmodligen gjordes redan innan iPhone 5S officiellt presenterats.

Fingerscanning kommer inte fungera för alla

Den kanske mest spännande nyheten under Apples event på tisdagskvällen var att det bekräftades att iPhone 5S kommer att komma med "Touch ID". I telefonens "hem"-knapp finns en sensor som känner av fingeravtryck – något som ska kunna användas som inloggning i stället för lösenord.

Det finns bara ett problem. Alla personer har inte fingeravtryck som upptäcks av sådan teknik. Enligt Michael Barrett, ordförande för Fast IDentity Online Alliance, kan personer som arbetar med sina händer (allt från konstnärer till byggarbetare och lärare) nöta ned sina avtryck så att de ej upptäcks.

Men Barrett tror ändå att Apples nya teknik är ett steg på rätt väg.

– Lösenorden uppfanns i den kontext som var med datorer på 60-talet. De fungerar inte för någon längre. Vi tror att början till slutet för lösenorden är här, säger han till Huffington Post.

Har de tappat stinget?

Den kanske största dissen mot Apples presentation kan vara att de allra flesta varken tyckte att det var bra eller dåliga nyheter. Sajten CNET har undersökt de tweets som skrevs under keynotepresentationen och frågar sig om detta kan betyda att Apple tappat förmågan att locka en stor målgrupp.

Se Nyheter24 testa iPhone 5S här: