Det är inte helt lätt alla gånger.
1 av 5
Det är inte helt lätt alla gånger. - Foto: Faksimil Twitter / Montage
Här är hela annonsen som spreds om iOS7.
2 av 5
Här är hela annonsen som spreds om iOS7.
iOS7 släpptes förra veckan.
3 av 5
iOS7 släpptes förra veckan. - Foto: AP/Scanpix
Apparna har fått en ny design.
4 av 5
Apparna har fått en ny design. - Foto: AP/Scanpix
Så här ser iOS7 ut.
5 av 5
Så här ser iOS7 ut. - Foto: AP/Scanpix

Nätforumets kupp: Flera gick på att iPhones tål vatten med iOS7

Människor är lättlurade. En fejkad annons om att iPhones och iPads tål vatten efter uppdateringen till iOS7 verkar ha lett till några misstag. Bakom kuppen låg nätforumet 4chan.


"Uppdatera till iOS7 – bli vattentålig".

Så stod det i en annons som spridits på nätet de senaste dagarna. Enligt texten under ska iPhones och iPads tåla vatten efter uppdateringen då de har en säkerhetsfunktion som stänger av delar av strömtillförseln under en nödsituation.

Det var givetvis en fejkad reklamkampanj – men det hindrade inte somliga från att gå på budskapet. Här är ett par exempel:

Spreds via 4chan och Twitter

Det hela uppges ha tagit sin början på det beryktade nätforumet 4chan, uppger Sky News. Skämtet fick dock god draghjälp från flera twittrare som hjälpte till att sprida det falska budskapet i samband med att iOS7 släpptes förra veckan.

Frågan är om de var lyckligt ovetandes eller om de var väl medvetna om att de spred en falsk nyhet.

Vineklipp visar upp vattentålig iPhone

För ett par dagar sedan dök detta Vineklipp upp, skriver Buzzfeed. Där ses en kille "visa" hur hans iPhone blivit vattentålig efter uppdateringen. Det verkar som att han spolar den under en vattenkran. Se själva:

[removed][removed]
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.