Facewash är ett program som städar upp din fylle-facebook.
Facewash är ett program som städar upp din fylle-facebook. - Foto: Facewash

Nu går det att söka efter statusuppdateringar på Facebook

Facebooks "graph search" bara växer och växer. Nu kan man börja söka efter statusuppdateringar, kommentarer och incheckningar.


Varningsklockor för privatlivet

"Supersöket" har givetvis kritiserats ur integritetssynpunkt. Varför ska alla ens inlägg göras tillgängliga för folk man inte känner? För den som är orolig finns Facewash.

Programmet söker automatiskt igenom alla dina foton, kommentarer, logginlägg i jakt på "smuts": det vill säga svordomar och tvivelaktiga bilder.

Vad skriver alla om den senaste serien? Snart kan man veta allt om de flesta som har Facebook. På måndagen utökade det sociala nätverket sin så kallade "graph search" till att innefatta även kommentarer, statusuppdateringar och incheckningar.

Samtliga amerikanska användare som har Facebook på engelska har numera tillgång till graph search, som släpptes i januari till en mindre grupp. Men själva funktionen för att söka bland kommentarer och liknande kommer först att testas hos en antal utvalda användare.

Kommer testas hos mindre grupp

Enligt Techcrunch kommer Facebook sedan ta in feedback och utvärdera funktionen, innan den blir tillgänglig för alla med graph search.

Trots att den jättelika sökfunktionen varit en av de stora nyheterna på senare tid har Facebook ännu inte gjort den tillgänglig via mobilen, något som kritiserats från olika håll.

Alla offentliga inlägg eller inlägg som delats med dig går att hitta via sökfunktionen. Det spelar ingen roll om man är vän eller ej med personerna som skrivit inläggen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!