Världens mest besökta hemsidor – land för land

Google är den överlägset mest populära sajten. I alla fall om man går efter popularitet i flest länder. En ny karta visar nämligen världens mest besökta hemsidor – land för land.


Lista: Världens 20 största sajter

Googles närmare 782 miljoner unika besökare räcker inte till en förstaplats på Business Insiders lista över världens 20 största sajter

Listan innehåller bland annat fem kinesiska jättesajter. Sökmotorer och sociala medier dominerar och toppar listan gör, ja, vilken sajt då?

Du kanske tycker att kartan ser konstig ut? Det är för att en ny studie baserat den på internetpopulation och gjort ländernas storlek därefter.

Forskarna bakom studien har undersökt vilka hemsidor som är de mest besöka i världens alla länder. Föga överraskande är Facebook och Google de klart mest populära sajterna i USA, Sydamerika och Europa. 

Sverige och Norge skiljer sig åt

Men om man tittar österut är situationen mer komplex. Där har andra företag tagit upp kampen mot de amerikanska jättarna. Sökmotorn Baidu är mest populär i Kina – ett land som har världens största internetpopulation. Sajten är även störst bland sydkoreaner.

Anmärkningsvärt är även att Yahoo är Japans mest besökta sajt. Och i Ryssland föredrar man den ryska sökmotorn Yandex. Om man ska se studien ur nordiska ögon är det värt att notera att svenskarna använder Google mest medan Norge fokuserar på Facebook.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Täby: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bil och buss inblandad i trafikolycka i Arninge.", skriver polisen på sin hemsida.