Företag är villiga att betala för dina tweets.
1 av 3
Företag är villiga att betala för dina tweets. - Foto: AP/Scanpix
Sålda tweets är en av Twitters viktigaste inkomstkällor.
2 av 3
Sålda tweets är en av Twitters viktigaste inkomstkällor. - Foto: AP/Scanpix
Det första halvåret 2013 ökade Twitter försäljningen med 53 procent.
3 av 3
Det första halvåret 2013 ökade Twitter försäljningen med 53 procent. - Foto: Christine Olsson/AP/Scanpix

Twitter säljer dina tweets – för hundratals miljoner

Marknadsförda inlägg är en av Twitters inkomstkällor. En annan – mer okänd – är att företaget säljer tillgång till miljontals användares tweets.


Twitter har haft enorm framgång sedan starten 2006. Men företaget kämpar fortfarande med att förvandla sina användarframgångar och sin trafik till pengar.

Marknadsförda inlägg, som till exempel Facebook använder sig av, har blivit en av inkomstkällorna. Men företaget satsar nu stenhårt på att även sälja tweets, det skriver Time Business.

Har ökat med över 50 procent

Företag som vill få information om allt från en produkt till en popstjärna är villiga att betala miljoner för att få tillgång till och kunna analysera miljontals tweets. 

Bara i år har Twitter tjänat 32 miljoner dollar på att sälja data – dina tweets – till olika företag. Det är en ökning med 53 procent jämfört med förra året. Privata tweets och direktmeddelanden säljs dock inte vidare.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

1 timme sedan
Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.