De fem bästa dolda funktionerna i iOS7

Här är de fem funktioner med det nya operativsystemet som Apple borde marknadsföra hårdare.


För sent att byta tillbaka

Har du redan laddat ned iOS7 och vill byta tillbaka till föregångaren iOS6? Tyvärr, då är det redan för sent. Apple hade en period där man kunde byta tillbaka men den har nu passerat.

Vissa funktioner med operativsystemet iOS7 har kommunicerats ut på förhand. Andra har funnits i det dolda. Nu har Huffington Post lyft upp fem funktioner till ytan som är så bra att det är konstigt att Apple inte pumpat ut information om dem.

1. Få din iPhone att vibrera hur du vill

Det går faktiskt att ställa in en helt egen vibrationssignal, bara genom trycka på skärmen. Inställningen görs genom att gå in på Inställningar > Ljud > Ringsignaler > Vibration > Skapa ny vibrering.

2. Ångra radering av mejl

Ibland händer det att man i all hast råkar radera ett mejl man egentligen ville läsa. Men det går faktiskt att ångra sig – bara genom att skaka på mobilen. Då dyker alternativ upp om att ångra raderingen.

3. Styr telefonen med huvudet

Om man har många bollar i luften och dåligt med händer tillgängliga kan man styra sin iPhone genom att vrida på huvudet. Ja, det är faktiskt sant. Funktionen tar hjälp av kameran på telefonens framsida. Genom att gå in på Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Reglagestyrning kan man ställa in vilka rörelser som ska innebära vad. Det kan exempelvis ställas in så att man kommer till hemskärmen om man vrider huvudet åt höger.

4. Blinkande alarm

Vill du bli väckt av både ljud och en blinkande blixt? Då är det bara att aktivera den här funktionen. Gå in på Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel och aktivera "LED-blixt vid varningar".

5. Samla alla länkar dina vänner lägger upp på Twitter

Såg du en länk på Twitter som du tänkte klicka på men sedan glömde bort? Då går det i webbläsaren Safari att samla alla Twitterlänkar som lagts upp i ditt flöde – så att du kan se vad du missat. Gå in i Safari, tryck på bokmärken (ikonen som ser ut som en uppslagen bok) och välj sedan "@".

/
iOS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!