Stockholm

Skämtspel om Facebook är lite för träffsäkert

Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg.
Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg. Foto: Paul Sakuma / AP / SCANPIX

Nu är det äntligen här. Spelet om Facebooks sekretessinställningar. Som är lite för träffsäkert för det sociala nätverkets bästa.


Läs mer
Andra spel

Us vs Th3m:s mest kända spel är det när man ska räkna enkla mattetal under tidspress. De har även andra frågesporter som "Hur hatad är du av Daily Mail?"

Det kan vara minst sagt svårt att hålla reda på vilka sekretessinställningar som gäller på Facebook om man inte vill dela allt med alla. Nu har några smarta hjärnor hos brittiska sajten Us v. Th3m gjort parodi på de ständiga förändringarna – genom ett onlinespel.

I "Realistic Facebook Security Simulator" får man under tidspress klicka i flera rutor och välja olika alternativ i rullmenyer. Bland annat kan det handla om att man ska bocka ur så att man inte delar sina porrvideos automatisk på sin mammas vägg. Det kan också vara frågor helt på franska – då är det bara att gissa.

"Zuckerberg wins"

Om man glömmer en inställning som gör så att något olämpligt sprids har man förlorat spelet – Mark Zuckerberg har vunnit. Det illustreras med den här gifbilden:

Visst är spelet lite för likt verkligheten?

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.