Tisdag 18 Jan
Stockholm

Vad kan vi vänta oss av Apples iPad-event?

Vad presenteras i kväll?
1 av 7
Vad presenteras i kväll?. Foto:
Läckta bilder på den femte generationens iPad.
2 av 7
Läckta bilder på den femte generationens iPad. Foto:
Kommer den i guld? Den här läckta bilden påstår det.
3 av 7
Kommer den i guld? Den här läckta bilden påstår det. Foto:
Nya datorn Mac Pro.
4 av 7
Nya datorn Mac Pro. Foto:
Apples inbjudan till eventet.
5 av 7
Apples inbjudan till eventet. Foto:
Skalet till en iPad.
6 av 7
Skalet till en iPad. Foto:
Nya iPad Mini.
7 av 7
Nya iPad Mini. Foto:

På tisdagskvällen har Apple återigen kallat till ett större event. Nyheter24 finns på plats för att se det sändas till London – här är vad vi kan förvänta oss.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. En ny iPad Mini, nya Macbooks, Apple TV eller rentav en smartklocka? Frågetecknen är många men svaren relativt få inför Apples event som ska livesändas från Cupertino i Kalifornien till en rad olika städer i världen.

Nyheter24:s reporter Emma Malmlöf är på plats i London för att bevaka eventet, som börjar klockan 19.00 svensk tid, och för att testa det som kommer att presenteras.

Kommer de i guld?

Nästan allt talar för att det i alla fall blir två nya iPads som presenteras. En mini, och en i normal storlek. Den lilla har en retinaskärm, till skillnad från föregångaren. Både den och femte generationens iPad väntas komma i färgerna silvervit och "space grey". Det har dock förekommit rykten om att det även kommer guldvarianter, likt iPhone 5S, skriver Wired.

iPad 5 och nya iPad Mini kommer liksom senaste iPhone att utrustas med fingeravtrycksläsaren Touch ID. iPad 5 väntas också vara utrustad med en kraftfull A7X-processor.

Nytt operativsystem kan visas upp igen

Enligt The Guardian kommer även releasedatum släppas för nya Mac Pro-datorn och för operativsystemet OS X Mavericks, som presenterades tidigare i år. Mac Pro har en särskild cylinderliknande form. Det är dock möjligt att nyheterna om deras releasedatum släpps i ett senare pressmeddelande i stället.

Klart är i varje fall att tonvikten kommer ligga vid iPadnyheterna. Några uppdateringar om Apple TV eller smartklockan iWatch väntas inte komma överhuvudtaget. Den stora anledningen är att det inte funnits några läckta bilder. Dessa brukar komma från produktionen – eftersom Apple sällan släpper en nyhet utan att redan ha prylarna på väg ut på marknaden. Så var det senast med iPhone 5S och så är det nu med iPad 5.

Kommentera
Kopiera länk
Dela