Onsdag 29 Sep
Stockholm

Snart kan du också köpa Google-glasögonen

Den nya versionen av Google Glass.
1 av 5
Den nya versionen av Google Glass. Foto:
Här är den gamla.
2 av 5
Här är den gamla. Foto: AP / TT BILD
Medgrundaren Sergey Brin visar upp glasögonen.
3 av 5
Medgrundaren Sergey Brin visar upp glasögonen. Foto: AP/Scanpix
Ur ett av de första klippen filmat med glasögonen.
4 av 5
Ur ett av de första klippen filmat med glasögonen. Foto: Faksimil Youtube
Vincent Nguyen, chefredaktör på SlashGear, bär Google Glass medan han testar Microsofts nya surfplatta.
5 av 5
Vincent Nguyen, chefredaktör på SlashGear, bär Google Glass medan han testar Microsofts nya surfplatta. Foto: AP / TT BILD

Nej, de kanske inte är världens snyggaste. Men de är i alla fall en liten bit av framtiden. Nu kan du snart få tag på alldeles egna Google-glasögon.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Har förändrat mitt liv"

Flera höjdare inom branschen har redan fått testa Googles glasögon. En av dem, bloggaren Robert Scoble, skrev i sin recension att han aldrig kommer att ta av sig sina.

Det offentliga släppet av Google Glass – sökjättens alldeles egna smarta glasögon – rycker allt närmare. Enligt uppgifter till ansedda Financial Times kommer "tiotusentals" glasögon skickas ut till konsumenter under de kommande månaderna.

Till en början handlar det om att de som redan fått köpa glasögonen, så kallade "explorers", får rekommendera tre vänner var som också får göra det. Kostnaden?? 9 500 kronor. Tidningens källor uppger dock att en gradvis lansering av större mått är att vänta, ungefär som när Google släppte mejltjänsten Gmail.

Hemleverans

Enligt Gizmodo kommer de som är "explorers" nu inte längre behöva hämta upp sina exemplar utan kan få glasögonen hemskickade.

Frågan är dock om Google Glass verkligen kan vara "the next big thing". Framför allt har det saftiga priset avskräckt en del intresserade. Även det mindre diskreta utseendet är ett frågetecken. På tisdagen presenterades en uppdatering av glasögonen som gör att de sticker ut ännu mer.

En fråga som, så klart, har berörts i samband med att glasögonen börjat testas är: Finns det porr? Svaret var först ja, men det dröjde inte länge innan de aktuella apparna bannlystes från Google Play.

Några har redan fått testa glasögonen – och filmat de här klippen:

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela