Två av de misstänkta killarna.
Två av de misstänkta killarna.

Facebook plockade ned våldtäktshyllande sida – två år senare

På Facebooksidan "Roast Busters" hyllades våldtäktskultur och tjejer så unga som 13 år hängdes ut. Nu har gruppen stängts ned – hela två år efter starten.


Hängs ut

Efter beskedet om polisutredningen har en Facebooksida skapats där de misstänkta gärningsmännen själva hängs ut. Där visas exempelvis chattkonversationer där de erkänner våldtäkt.

AUCKLAND. En grupp killar i övre tonåren misstänks ha våldtagit yngre flickor under ett par års tid och sedan lagt ut deras namn och bild på en Facebooksida. Den yngsta flickan tros ha varit 13 år gammal.

Nu utreder nyazeeländsk polis gruppen, som på Facebook kallat sig "Roast busters". Enligt Daily Dot ska myndigheterna och Facebook ha haft koll på sidan i två år – men den har ändå fått ligga kvar.

"Jag är en godhjärtad person"

I helgen togs den till slut ned av det sociala nätverket. Samtidigt har två av de unga männen förhörts av polisen och en har lagt upp ett inlägg på sin privata Facebooksida där han ber om ursäkt för deras beteende.

"Jag vill bara att folk ska veta att jag är en godhjärtad person och att jag mognat och har tagit detta som en stor läxa", skriver han enligt 3News.

Son till polischef

En av killarna är son till en känd underhållare i Nya Zeeland. En annan är son till en polischef. Detta ska vara anledningen till att man låtit sidan vara uppe – för att säkra tillräckligt med bevis.

Det har legat uppe flera Facebooksidor som hyllar "Roast Busters" aktiviteter, skriver Daily Dot. Dessa har dock också plockats ned under tisdagen.

I ett klipp som lagts upp på Youtube hävdar killarna att många tjejer vill träffa dem fastän de vet vad de gör.

Se 3News inslag om gruppen (inklusive deras egen video):


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

1 timme sedan
Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.