Lugn – så slipper du de tecknade bilderna Facebook

- 13/11/2013, 10:45 -
Ett typiskt Bitstripsinlägg.
1 av 4

Ett typiskt Bitstripsinlägg.

Så gör du.
2 av 4

Så gör du.

Faksimil

Eller så här.
3 av 4

Eller så här.

Faksimil

Nu kan du slippa bilder från Bitstrips.
4 av 4

Nu kan du slippa bilder från Bitstrips.

Faksimil

Tas din Facebook över av tecknade bilder? Bara lugn – det är inte så svårt att åtgärda.

Har du också tröttnat på att alla dina vänner tycks vara besatta av att posta små tecknade bilder av sig själva på Facebook hela tiden med hjälp av den diaboliska appen Bitstrips?

Men du kanske inte känner att några, trots allt förhållandevis acceptabla, bilder inte är tillräckligt irriterande för att du ska börja ta bort vänner till höger och vänster?

Bara lugn, det finns sätt att bli av med farsoten på. Flera olika sätt till och med.

Daily Dot tipsar om det kanske enklaste sättet. Klicka helt enkelt på den pilformade ikonen ovanför bilden och välj "Hide all from Bitstrips". 

Och så enkelt var det problemet ur världen för all framtid.

Om du inte orkar leta upp någon som faktiskt har laddat upp en Bitstrip, eller använder dig av Facebook på svenska, utan bara vill skydda dig själv i preventivt syfte så finns det ett annat sätt.

Du går helt enkelt in på dina inställningar, väljer "Account Settings" eller "Kontoinställningar". Väl där så fortsätter du till "Blockeringar" eller "Blocking" och väljer "Blockera applikationer" eller "Block apps". Där skriver du in just "Bitstrips" och väljer att blockera.

Sen ska det bara vara att köra, förutsatt att dina vänner inte väljer att ladda upp de tecknade bilderna som vanliga bilder. Då är du nämligen körd.