iPhoneanvändare rasar mot nya Touch ID

Fingeravtryckssensorn "Touch ID" var en av nyheterna när Apple släppte sin iPhone 5s. Men nu börjar fler och fler klaga på att funktionen inte fungerar.


Så fungerar Touch ID

Sensorn läser av användarens fingeravtryck och jämför den med information som finns sparad i telefonen (i början ställer man in sitt fingeravtryck). Om avtrycket matchar helt eller till stor del låses telefonen upp.

Tänk vad skönt att kunna logga in på sin telefon med fingeravtryck i stället för en jobbig lösenkod. Så tänkte kanske många när Apple presenterade Touch ID, den nya fingeravtryckssensorn. Men nu visar det sig att funktionen kanske inte är helt mogen än.

På forum och i sociala medier ökar i stället missnöjet med funktionen. En tråd med namnet "Touch ID är oberäknelig" har den fått över 26 000 visningar på Apples egna diskussionsforum. 

"Touch ID är inte redo än", skriver en av användarna enligt Huffington Post.

Var femte har problem

Samtidigt har tekniksajten TUAW genomfört en undersökning där var femte person säger att Touch ID bara fungerar tre av fyra gånger.

Bruce Schneier, säkerhetsexpert på Berkman Center for Internet and Society, menar att Apple skulle kunna uppdatera mjukvaran så att funktionen blir lättare att använda. Detta genom att minska tröskeln för att den ska acceptera ett fingeravtryck.

"Om det är en på tusen – vem bryr sig?"

Säkerheten skulle vara densamma, men problemen färre, menar han. Även om vissa säkert skulle ha fortsätt svårt att logga in.

– Det är okej. Om det är en på tusen eller en på hundra, vem bryr sig? säger Schneier till Huffington Post.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.