Tisdag 25 Jan
Stockholm

"#imonfire" – 20-åring tände eld på sig själv framför webbkameran

"Stephen" tände eld på sig själv – samtidigt som 200 personer chattade med honom.
1 av 4
"Stephen" tände eld på sig själv – samtidigt som 200 personer chattade med honom. Foto: Faksimil
Här är "Stephens" inlägg på 4chans underforum /b.
2 av 4
Här är "Stephens" inlägg på 4chans underforum /b. Foto: Faksimil
I det här chattrummen streamade han självmordsförsöket.
3 av 4
I det här chattrummen streamade han självmordsförsöket. Foto: Faksimil
Enligt 4chan-användarna ska han ha överlevt branden och vårdas på sjukhus.
4 av 4
Enligt 4chan-användarna ska han ha överlevt branden och vårdas på sjukhus. Foto: Faksimil

En 20-årig användare på nätforumet 4chan, "Stephen", streamade sitt försök att ta livet av sig genom att tända eld på sig själv. Nu är det oklart om han dött eller fortfarande lever.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
4chan

4chan är ett engelskspråkigt bildforum som är utformat så att man lätt kan dela ut och kommentera bilder anonymt. Det startades av Christopher "moot" Poole 2003, och har sedan dess vuxit till att bli ett av nätets största mötesplatser. Underforumet /b, som är syftat till allmänna diskussioner, står för ca 30 procent av 4chans sammanlagda trafik.

200 personer tittade på när "Stephen", en 20-årig användare på det ökända nätforumet 4chan, skulle ta livet av sig under söndagen. Han försökte tända eld på sig själv och medan rök fyllde rummet skrev han bland annat:

"#imdead #omgimonfire".

"Tänkte ge något tillbaka"

Han hade skrivit ett inlägg på det anonyma forumet där han bland annat meddelade att han ville "belöna" forumets medlemmar genom att livesända sitt självmord.

"Som en oldfag (4chan-slang för någon som varit med länge, reds. anm.) som varit på 4chan sedan 2004, tänkte jag att jag till slut ska ge något tillbaka till forumet", skrev han.

Användare fick sedan se via tjänsten Chateen hur "Stephen" först drack vodka och svalde okända piller. Sedan tände han eld i ett hörn av sitt rum och la sig under sängen, skriver Daily Dot.

Efter händelsen omnämns han som "Toaster Steve" på forumet.

Universitetsbrand kopplas ihop

Mycket tyder dock på att han överlevt. Användare på 4chans underforum /b har hittat en person på Facebook som de identifierat som "Stephen". Enligt deras uppgifter skulle han gå på Guelph-universitetet, där en brand upptäcktes på natten till söndagen.

Enligt universitetets egen hemsida var branden anlagd och en 20-årig manlig student räddades från lågorna. Han vårdas nu på sjukhus med icke-livshotande skador.

Anonymouskontot: "Han dog"

Det mycket löst sammansatta hackernätverket Anonymous, som har sitt ursprung på 4chans underforum /b, twittrade dock ut via nyhetskontot @YourAnonNews att "Stephen" dött:

Länken hänvisar till en artikel i Post-Gazette om en husbrand där en person hittats död. Det finns dock inga detaljer om den döde eller hur branden startats.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela