Nya säkerhetsfunktionen är inte så säker.
1 av 2
Nya säkerhetsfunktionen är inte så säker. - Foto: Faksimil / Montage
Vd:n Evan Spiegel.
2 av 2
Vd:n Evan Spiegel. - Foto: AP / TT BILD

Hackade Snapchats nya säkerhetsfunktion – på bara 30 minuter

Det går inte jättebra för Snapchat. Den nya funktionen för att stoppa spammare var inte så säker som den skulle vara.


Tackade nej till miljardbud

Snapchat är verkligen i ropet. Facebook ska ha erbjudit 20 miljarder kronor för att köpa företaget, men fick kalla handen.

Med appen kan användare skicka bilder, filmer och kortare meddelanden till varandra utan att dessa går att spara ned, något som anses vara det som lockat många.

Meddelandena syns i endast tio sekunder. Om mottagaren tar en skärmdump får avsändaren ett meddelande om att det hänt.

För att verifiera sitt konto på Snapchat måste man numera klicka på ett antal bilder som innehåller appens logga – det vita spöket.

Men funktionen, som ska skydda mot spammare, verkar inte vara så säker som det var tänkt. Utvecklaren Steven Hickson lyckades nämligen i veckan på bara 30 minuter lura verifieringen, skriver Mashable.

"Gör något fel"

I ett blogginlägg som Hickson skrev i onsdags hävdar han att han skrev ett program som lurade funktionen. Ett program som automatiskt identifierade bilderna med spöket på – med 100 procent träffsäkerhet.

"Jag säger inte att det är perfekt, långt därifrån. Jag säger bara att om det tar någon mindre än en timme att lära en dator att bryta sig in i ditt verifieringssystem – då gör du något fel", skriver Hickson i sitt inlägg.

"Kan inte ge detaljerad information"

Utvecklaren har lagt ut koden till programmet på sajten Github, ett nytt budskap till Snapchat som visar att deras säkerhet har brister.

– Vi fortsätter göra framsteg i våra försök att göra Snapchat säkrare. Just för säkerhetens skull kan vi dock inte ge någon detaljerad information om vad vi gör, säger en talesperson för Snapchat till Mashable.

Under jul- och nyårshelgen drabbades Snapchat av två olika intrång, något som till slut ledde till en ursäkt och en uppdatering av appen.

/
/
/
/
App
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.