Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hackade Snapchats nya säkerhetsfunktion – på bara 30 minuter

Nya säkerhetsfunktionen är inte så säker.
1 av 3

Nya säkerhetsfunktionen är inte så säker.

Faksimil / Montage

Så här ser det ut när man skapar en ny användare.
2 av 3

Så här ser det ut när man skapar en ny användare.

Faksimil

Vd:n Evan Spiegel.
3 av 3

Vd:n Evan Spiegel.

AP / TT BILD

Nyheter | 24/01/2014 22:02

Det går inte jättebra för Snapchat. Den nya funktionen för att stoppa spammare var inte så säker som den skulle vara.

För att verifiera sitt konto på Snapchat måste man numera klicka på ett antal bilder som innehåller appens logga – det vita spöket.

Men funktionen, som ska skydda mot spammare, verkar inte vara så säker som det var tänkt. Utvecklaren Steven Hickson lyckades nämligen i veckan på bara 30 minuter lura verifieringen, skriver Mashable.

"Gör något fel"

I ett blogginlägg som Hickson skrev i onsdags hävdar han att han skrev ett program som lurade funktionen. Ett program som automatiskt identifierade bilderna med spöket på – med 100 procent träffsäkerhet.

"Jag säger inte att det är perfekt, långt därifrån. Jag säger bara att om det tar någon mindre än en timme att lära en dator att bryta sig in i ditt verifieringssystem – då gör du något fel", skriver Hickson i sitt inlägg.

"Kan inte ge detaljerad information"

Utvecklaren har lagt ut koden till programmet på sajten Github, ett nytt budskap till Snapchat som visar att deras säkerhet har brister.

– Vi fortsätter göra framsteg i våra försök att göra Snapchat säkrare. Just för säkerhetens skull kan vi dock inte ge någon detaljerad information om vad vi gör, säger en talesperson för Snapchat till Mashable.

Under jul- och nyårshelgen drabbades Snapchat av två olika intrång, något som till slut ledde till en ursäkt och en uppdatering av appen.