Barn, gym och skryt – här är Facebook-statusarna vi hatar

- 10/12/2014, 12:42 -

Varje dag, varje vecka, året runt – varje gång du scrollar på din Iphone dyker de upp, titt som tätt. Vi pratar om Facebookstatusarna från helvetet.

1. "Fy fan för falska människor" 

Vad exakt vill du säga med det här? Ingen förstår vad du menar, och personen du syftar på har redan svikit dig och lär antagligen inte bry sig.

Bildkälla

2."Snö"

Japp. Det snöar. Vi bor i Sverige. Inget direkt konstigt med det.

Bildkälla

3. "Bakar chokladbollar med älskirälski. Myssöndag" 

Jag vet inte riktigt men det känns som att denna status aldrig nått någon slags topp eller glanstid, den har alltid bara varit tråkig. 

Bildkälla

4. "Svåra val i dag. Många tankar" 

Här fiskar du ju enbart efter att vi ska fråga vad det är som hänt. Berätta det direkt i stället.

Bildkälla

5. Gymuppdateringar

En vanlig svennebanan tränar väl typ tre gånger i veckan. Detta blir tolv gånger i månaden. Vilket i sin tur blir 144 gånger per år. Bra att du motionerar men vi vill inte se alla dina 144 gånger.

Bildkälla

6. Barnstatusarna 

När jag klämmer ut en knodd kommer jag antagligen också att vräka ut ungens puffvänliga kinder och små söta mössor över hela Facebook. Men att skriva en halv A4 om sjukhusbesöket där lille Arvid fick ta stolprov är ingenting varken vi eller Arvid uppskattar.

Bildkälla

7. Utomlandsstatusen

När folk åker utomlands och lägger upp statusen "Hur har ni det där hemma då?". Ja antagligen så har vi mindre sol, mindre sand och ingen bungalow.

Bildkälla

8. XX just changed profile picture

Detta är ingen status, men vad är det med de människor som byter profilbild varannan dag? Du ser likadan ut på alla och kör samma pose men envisas ändå med att slänga upp en ny filtrad bild på ditt ansikte, var och varannan dag.

Bildkälla

9. Hjälpte en tant över gatan – jag är en bra människa

De finns de som så fort de gjort en god gärning bara måste skrika ut det över hela Facebook. En genuint god människa har inget behov av att berätta för alla vad man gjort, utan ser det helt enkelt som en självklarhet att hjälpa gamla tanter i nöd.

Bildkälla

10. Jag älskar dig

Paret som skriver på varandras väggar att de älskar varandra. Du och din "snuttepuff" tycker säkerligen om varandra jättemycket, men denna status kvalar in i samma fack som de som står och slätar av varandra på tunnelbanan – get a room.

Bildkälla