Julia – nu även känd ölsvepare i Holland.
Julia – nu även känd ölsvepare i Holland. - Foto: Privat

"Ölsveparen" Julia – nu även störst i Holland

Först tog hon svenska NekNomination med storm och nu tar hon sig an Holland. 20-åriga Julia Stjerna fortsätter att äga Facebookutmaningen.


NekNomination

Nyheter24 har tidigare skrivit om utmaningen NekNomination som från början tros komma från Australien. 

Den går ut på att snabbt svepa en stor öl för att sedan lägga upp klippet på Facebook och nominera tre vänner till att göra samma sak. 

Den som inte klarar det blir skyldig utmanaren ett sexpack med öl. Något som i Sverige förvandlats till en hel platta med öl. 

Kritiken mot att utmaningen kan spåra ur har i takt med att den sprids ökat på nätet. Flera läkare varnar och i Storbritannien tros två unga män ha dött till följd av utmaningen, rapporterar The Telegraph.

För en knapp vecka sedan gjorde Julia Stjerna succé på Facebook i utmaningen NekNomination genom att svepa fyra öl på 24 sekunder. 

Och succén fortsätter. Nu har även holländarna fått upp ögonen för den 20-åriga arkitektstudenten. 

Hyllas på holländsk sida

Facebooksidan Poar Neem'n som postar "roliga bilder och länkar", delade klippet där Julia sveper öl på söndagskvällen och det blev snabbt viralt. I skrivande stund har det gillats över 23 000 gånger och fler än 6 000 personer har delat den holländska publiceringen.

– En kompis skickade länken till mig i går och det är helt sjukt, på bara några timmar hade den fått ännu fler likes än min delning, säger Julia när Nyheter24 ringer upp.

Förstår du vad som skrivs?

– Det är ju en del svenskar som också skrivit kommentarer, men jag läste inte så många. Jag är lite trött på att läsa kommentarer nu.

Och annars då, blir du igenkänd nu?

– Jag var ute på krogen i fredags och då var det några som kom fram efter att de druckit och kände igen mig. Men så mycket mer än så är det inte. 

Ännu inte sett klippet där Julia tar över NekNomination? 

Här är den holländska posten:


Och här är Julias egna:


/
Öl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du deltagit i NekNomination?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.