Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Fruktansvärt dåligt hantverk" – gruppen om byggen som går snett

Nästan 45 000 gilla-markeringar på Facebook.
1 av 6

Nästan 45 000 gilla-markeringar på Facebook.

Viktor Lindholm. Klicka i bildspelet för att se hans favoritbilder från gruppen.
2 av 6

Viktor Lindholm. Klicka i bildspelet för att se hans favoritbilder från gruppen.

Privat

3 av 6

Facebook

4 av 6

Facebook

5 av 6

Facebook

6 av 6

Facebook

Nyheter | 15/03/2014 17:39

Nyheter24 har pratat med Viktor Lindholm, mannen bakom Facebookgruppen "Fruktansvärt dåligt hantverk".

Människor som misslyckas med sina byggen, kan det vara kul? Klart det kan!

Det visar om inte annat Facebookgruppen "Fruktansvärt dåligt hantverk" som har närmare 45 000 medlemmar. Nyheter24 tog sig ett snack med byggnadsingenjören Viktor Lindholm, 25, som startade gruppen och som numera driver den tillsammans med kollegan Robert Lyngmo.

Han berättar att han startade gruppen efter att ha sett att det fanns liknande sidor som var mer specificerade för till exempel elektriker och rörmokare, men ingen som täckte in hela byggsvängen. Så han körde igång – och bemötandet har varit bra.

– Nästan uteslutande positiva reaktioner, någon har bett om hjälp att "unlikea" sidan för att det var för mycket uppdateringar i hans flöde, säger han till Nyheter24.

Hur hittar ni bilderna?

– 95 procent av bilderna får vi skickade till oss av användare och resten hittar vi själva online.

Vilka är det som följer er?

– Jag tror att det är spridda skurar hos våra besökare, både hemmafixare och hantverkare. Statistiken på sidan talar om att det är 83 procent män och de flesta i åldrarna 25-34 år. 

Trodde du att det skulle bli ett så stort genomslag?

– Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så populärt. Jag kommer ihåg att jag var nöjd att jag hade fått 200 likes första dagarna. Sen small det till och vi hade över 10 000 likes på första tre dagarna. Detta öppnade ögonen hos någon annan person som öppnade en EXAKT kopia av vår sida. Den heter likadant, har exakt samma infotext och lägger upp samma bilder, säger Viktor och utvecklar:

– Den personen äger flera andra sidor och kan därför göra reklam på sina andra sidor. På grund av sin "marknadsföring" för sidan har han därför gått om oss i antal likes och kommer förmodligen fortsätta, däremot ser väl han ett vinningssyfte i sidan och kommer pumpa in reklam eller annat för att tjäna pengar. Till skillnad från oss som bara gör detta för skojs skull och har inga planer på att förstöra sidan med massa reklam och annat trams.