1 av 5
Erlend ”Nukeduck” Holm
2 av 5
Erlend ”Nukeduck” Holm - Foto: Fragbite
Alfonso ”Mithy” Rodriguez
3 av 5
Alfonso ”Mithy” Rodriguez - Foto: Fragbite
Utdrag ur chattkonversationen.
4 av 5
Utdrag ur chattkonversationen.
Utdrag ur chattkonversationen.
5 av 5
Utdrag ur chattkonversationen.

E-sportstjärnor skakas av rasistskandal

En grov konversation mellan två spelare ur det världskända League of Legends-laget NiP har läckt ut och skapat stor uppståndelse. – Skärmdumparna har tagits i syfte med att skada spelarnas rykte, kontrar NiP.


NiP

NiP, eller Ninjas in Pyjamas som de egentligen heter, är en av Europas kändaste e-sportorganisationer med sin huvudbas i Sverige. Organisationen har just nu två 
verksamma lag, ett i Counter-Strike och ett för League of Legends.

En av världens största e-sportsorganisationer, NiP gaming, skakas just nu av en skandal då några spelare uttryckt sig grovt rasistiskt i ett chattfönster i League of Legends, ett av världens populäraste spel.

Det rör sig om 19-årige spanjoren Alfonso ”Mithy” Rodriguez och 22-årige norrmannen Erlend ”Nukeduck” Holm, vika båda har spelat i laget sedan november förra året. Bland annat hoppades norrmannen att en av medspelarna skulle få cancer och dö och att de var ”fucking trash jews” vilka han tänkte gasa ihjäl.

"Jag är ingen rasist"

Ledningen för NiP anser att de eller den som tagit skärmdumparna har haft som uppsåt att skada spelarna. Rodriguez och Holm påstår å sin sida att konversationen var ironisk och hade till uppsåt att illustrera hur jargongen i spelets chatt vanligtvis kan se ut bland spelarna – något som NiP ställer sig bakom.

NiP påpekar dock att själva beteendet inte är okej.

Alfonso ”Mihty” Roudrigez har kommenterat händelsen på Twitter.

"Jag är ingen rasist eller ens i närheten av att vara det, och det är inte heller @nukeducklol. Alla hade bara kul och skrev random saker till varandra", skriver ”Mihty” på Twitter.

Tidigare har spelare blivit avstängda av Riot för liknande beteenden och om detta resulterar i en liknande avstängning eller böter återstår att se, skriver Fragbite.se.

LÄS MER: "E-sportcommunityn måste stå upp mot rasismen"

Uppdaterat 21:10:

Som en uppföljning på tidigare uttalanden har nu organisationens VD, Emil "HeatoN" Christensen, gått ut och förtydligat ytterligare.

– Det finns inga ursäkter till detta språkbruk och fortsättningsvis gäller nolltolerans för samtliga spelare i vår organisation, inga undantag, säger han till Fragbite.

Han berättar också att det kommer att bli straff för de inblandade, men vill inte närmare förtydliga exakt hur.

/
/
Nip
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!